Στο γεγονός πως οι πολλοί αγώνες μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή και τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, έχουν κουράσει πνευματικά τους παίκτες του Πανιωνίου, επικεντρώθηκε ο Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς, μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση των «κυανέρυθρων», παρά μόνο από το τελικό αποτέλεσμα, διαπιστώνοντας μια χαλάρωση από τους παίκτες του. Έμεινε ικανοποιημένος μόνο από την επιθετικότητα στο τέταρτο δεκάλεπτο και ζήτησε καλύτερη απόδοση από περισσότερους παίκτες και όχι μόνο από μερικούς. Περίμενε πως θα υπήρχαν δυσκολίες και ελπίζει στην αγωνιστική βελτίωση των παικτών του, στη συνέχεια.
Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε πως αυτό ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν όλοι όσοι ανήκουν στο φετινό ρόστερ των «βυσσινί», περιμένοντας, πλέον, καλύτερα αποτελέσματα, στο μέλλον. Τόνισε πως η ΑΕΛ κατέβηκε για τη νίκη και μέχρι το 35’ τη διεκδικούσε στα ίσα, όμως στοίχισε η αποβολή του Μέχια. Θεωρεί πως οι παίκτες του, λόγω και της απειρίας τους, δεν άντεξαν στην πίεση του Πανιωνίου και πιστεύει πως η τελική διαφορά είναι «πλασματική». Έκανε τα παράπονά του για τη διαιτησία, όσον αφορά τα φάουλ εκατέρωθεν και τις πολλές βολές που εκτέλεσαν οι αντίπαλοι.
Αναλυτικά:
Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς: «Το μόνο που θα θυμόμαστε από αυτό το παιχνίδι, είναι το αποτέλεσμα. Η Ευρωλίγκα μας αφαιρεί μεγάλη ενέργεια, ειδικά πνευματικά. Γενικά, δεν είμαι ικανοποιημένος, όπως παρουσιαστήκαμε στο παιχνίδι. Ήμασταν χαλαροί κι αυτό δε μου αρέσει. Λειτουργήσαμε επιθετικά, μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είναι ομαδικό άθλημα το μπάσκετ και όλοι πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους αυτό. Να το έχουν τρεις-τέσσερις παίκτες δεν είναι αρκετό. Πρέπει να το γνωρίζουν και να το κάνουν όλοι. Ήξερα ότι δε θα είναι εύκολος ο αγώνας. Δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να χαλαρώνει στα παιχνίδια και, για αυτό, είμαι εκνευρισμένος με τους παίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα και να παίξουμε, όπως πραγματικά μπορούμε».
Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Αυτή είναι η ομάδα που ‘στήσαμε’ από το καλοκαίρι, αλλά, δυστυχώς για εμάς, ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι, αν ήμασταν όλοι μαζί από τη αρχή της σεζόν, θα είχαμε πετύχει κι άλλες νίκες. Ηρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Για 35 λεπτά, ήμασταν πολύ καλοί. Μας στοίχισε, όμως, η αποβολή του Μέχια με την τεχνική ποινή, την ώρα που πήγαινε στον πάγκο. Δεν αντέξαμε στην πίεση, που άσκησε πάνω μας ο Πανιώνιος. Η τελική διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικά εικόνα του αγώνα. Δε μου αρέσει να μην έχω δυνατότητα να εκφραστώ, όπως θέλω. Τα δικά μου παιδιά είναι... σημαδεμένα. Δε ξέρω πότε είναι φάουλ και πότε δεν είναι. Γιατί, να ισχύουν οι κανόνες για τη μία ομάδα και όχι για την άλλη; Δε λέω ότι δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Δείτε, όμως, τις βολές. Γιατί, από τη μία πλευρά να γίνεται πίεση με σπρωξίματα στα χέρια και από την άλλη πλευρά να έχει ο Πανιώνιος 31 βολές, με την άμυνα που παίξαμε εμείς; Εξηγήστε το εσείς…».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






