Αισιόδοξος πως την Τετάρτη (31/12) θα δοθεί ένα τέλος στην κόντρα μεταξύ της ΕΟΚ και του ΠΣΑΚ εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «Επήλθε συμφωνία σε εννέα από τα δέκα θέματα. Πιστεύω ότι θα συνυπογραφούν και από τις δυο πλευρές».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Δουβή:
«Αύριο στις 10 το πρωί θα υπάρξει νέα συνάντηση, όπου θα δώσουν το παρών και οι νομικοί σύμβουλοι και των δυο, έτσι ώστε να καταγράψουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί και να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Επήλθε συμφωνία σε εννέα από τα δέκα θέματα που τέθηκαν. Πιστεύω ότι αύριο θα συνυπογραφούν και από τις δυο πλευρές.
Υπάρχουν κάποιες απόψεις και από τους δυο. Για μένα η ομοσπονδία έχει πάντα τον πρώτο λόγο για θέματα που σχετίζονται με το άθλημα. Απ’ την άλλη όμως και οι αθλητές έχουν λόγο, μια και είναι οι πρωταγωνιστές. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη διάθεση και ειδικότερα από τους αθλητές που είναι νεαρά παιδιά και έχουν ζήσει με ανθρώπους της ομοσπνδίας. Θα έπρεπε λοιπόν να κάτσουν μαζί και να βρουν μια κοινή λύση. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Αύριο φαντάζομαι ότι το θέμα θα κλείσει θετικά».
Από εκεί και πέρα αναφερόμενος στην διαφωνία που υπάρχει στο άρθρο 7 και αφορά τα χρέη των ΚΑΕ και τη μεταφορά τους στον Ερασιτέχνη μετά τον υποβιβασμό της ομάδας από την Α1 στην Α2 τόνισε πως «Δεν μπορεί να συζητηθεί το άρθρο 7. Είναι μεγάλο θέμα. Ο νόμος σήμερα λέει ότι οι ηγέτες των ΚΑΕ είναι αυτές που αναλαμβάνουν να εξοφλήσουν τις όποιες υποχρεώσεις έχουν. Δηλαδή να πληρώνουν τους εργαζόμενους τους. Θεωρώ ότι θα υπάρξει λύση», , ενώ σχετικά με το αν υπάρχει κάποιος εμπλεκόμενος που δεν έχει κρατήσει κάποια υπόσχεση είπε πως «Εμπλεκόμενες είναι η ΕΟΚ και ο ΠΣΑΚ. Το υπουργείο καλύπτει 60 ομοσπονδίες. Οι ομοσπονδίες έχουν το αυτοδιοίκητο και βάζουν τα θέματα όπως αυτές κρίνουν αρκεί πάντοτε να είναι στα πλαίσια των νόμων και της ηθικής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ασφαλίζονται. Υπάρχει το νομικό συμβούλιο του κράτους. Αν κάτι ξεφεύγει θα γίνει τροποποίηση».
Τέλος μιλώντας για το πότε θα γίνει δυνατό να υπογράψουν το νομικό πλαίσιο τόνισε πως «Τους εξηγήσαμε ότι ένα νομοθέτημα πρέπει να περάσει από πολλά στάδια. Χρειάζεται τουλάχιστον υπογραφές από πέντε διαφορετικά υπουργεία. Τους είπαμε ότι θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Δεν γίνεται από τώρα. Αυτό το χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και όπως και νωρίτερα θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα αίσιο τέλος».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






