Την απόφαση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 μπάσκετ γυναικών έλαβε η ομάδα της Siemens. Αιτία είναι το κλείσιμο του εργοστασίου και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρουσιάσουν μία ανταγωνιστική ομάδα στην κατηγορία. Μετά από 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών η ομάδα της Siemens βρισκόταν στην προτελευταία θέση με 14 βαθμούς και απολογισμό δύο νίκες και δέκα ήττες. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στο πρωτάθλημα δεν συμμετέχει η Καστοριά, κατά συνέπεια το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 12 ομάδες.
Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε μετά την απόφαση της Διοίκησης του Οίκου SIEMENS για το κλείσιμο του εργοστασίου και λόγω του ότι ο αριθμός των παικτριών που αγωνίζονται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης είναι μικρός, η διοίκηση του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου SIEMENS (που είμαστε όλοι εργαζόμενοι), αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και δεν θα συμμετάσχει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία που είχαμε».
*Πάντως, ύστερα από την ανακοίνωση αποχώρησης της SIEMENS, προέκυψε μια πρωτοβουλία των γονέων των αθλητριών, που ίσως σώσει την κατάσταση και καταφέρει την περαιτέρω συμμετοχή της ομάδας στη φετινή διοργάνωση. Οι γονείς των παικτριών της ομάδας δήλωσαν πως σκοπεύουν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009. Πάντως, ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις ούτε από την πλευρά του σωματείου, ούτε από την ελληνική ομοσπονδία, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






