Το ενδεχόμενο της ποινής φυλάκισης αντιμετωπίζει ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης, μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά για την υπόθεση πλαστογραφίας κυπριακού διαβατηρίου του Αμερικανού πλέι μέικερ των «ερυθρόλευκων», Μαρκί Πέρι. Ο Ελληνιάδης κατηγορείται για «ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία», «χρήση πλαστού εγγράφου» και «απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 12 έως 18 μήνες πρωτοβαθμίως.
Αν ο πρώην πλέι μέικερ των «ερυθρολεύκων» κάνει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, η ποινή φυλάκισης μπορεί να μειωθεί μέχρι και έξι μήνες, κά κιαπλαι η ποινή είναι εξαγοράσιμη. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι αν η πλαστογραφία είναι «επί σκοπώ οφέλους», κάτι που, αν έχει συμβεί πράγματι τότε η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Ούτε ο ίδιος ο Ελληνιάδης, ούτε ο επίσημος Ολυμπιακός έχουν ενημερωθεί επίσημα από την Εισαγγελία Πειραιά για τη συγκεκριμένη απόφαση. Τόσο η ΚΑΕ, όσο και ο μάνατζερ του Ολυμπιακού δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις για τις εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να τους επιβληθούν ποινές σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν ο δικηγόρος Επ. Ζούκας (ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία) και ο Έλληνας μάνατζερ του Μαρκί Πέρι Νίκος Λότσος (απλή συνεργεία στην πλαστογραφία).
Στο μεταξύ, την Πέμπτη εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, για την απρεπή συμπεριφορά μερίδας των οπαδών του στον πρώτο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ, Γιάννης Καραμηνάς, θα μελετήσει το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του αθλητικού δικαστή την Τριτη, σύμφωνα με την οποία η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στον τέταρτο ημιτελικό με το Μαρούσι στο Γαλάτσι για τα ίδια γεγονότα. Εκτός από τον Γιάννη Καραμηνά, στο ΑΣΕΑΔ αναμένεται να παραστεί και ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης.
Στα μεταγραφικά, ο Τζωρτζής Γκαρμπολάς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη, καθώς έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, όπως και αυτό του Μιχάλη Κακιούζη, το οποίο έχει «παγώσει» εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς των δύο πλευρών. Το έντονο ενδιαφέρον για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο παραμένει επίσης στάσιμο, όσο δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει στα διοικητικά του «δικεφάλου» του Βορρά.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






