Ο Πανιώνιος νίκησε το Μαρούσι με 85-80 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες, στον μικρό τελικό της Α1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασαν στη νίκη. Οι δύο ομάδες θα ξανατεθούν αντιμέτωπες την Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων, «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο με προβάδισμα επτά πόντων (23-16). Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι ισορρόπησε, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά και πήγε στην ανάπαυλα χάνοντας με 40-32.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης η διαφορά έφτασε τους έντεκα πόντους (43-32), αλλά το Μαρούσι ανέκαμψε χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Σπανούλη και έφερε το ματς στον πόντο. Οι «κυανέρυθροι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με ηγέτη τον Οικονόμου, διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά.
Κάποια λάθη των γηπεδούχων όμως επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να πάρουν προβάδισμα 73-72, 2’ πριν τη λήξη. Στο τελευταίο δραματικό δίλεπτο, ο Πανιώνιος θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και πήρε το «ροζ φύλλο».
Ο Οικονόμου ήταν ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του Μέμου Ιωάννου, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σπανούλης.
Πανιώνιος: Φαλέκας 2, Πετρόπουλος 17 (1), Σιγάλας 3 (1), Περπέρογλου 12 (2), Ράιτ 7 (1), Αγγελόπουλος 3, Οικονόμου 24 (2), Ουάτσον 5, Σούλης 10, Κουλ 2
Μαρούσι: Μπλάκνεϊ 9, Στιούαρτ 18 (1), Μπουντούρης 2, Σμίλιαντς, Σέκουλιτς 9, Τζόουνς 8, Σπανούλης 27 (4), Κολώκας 3, Καϊμακόγλου, Στεφανίδης 4, Λόλας
Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






