Ελλάδα

Μαυροκεφαλίδης: «Τελικός με ΑΕΚ»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του Αμαρουσίου επί του Πανελληνίου το Σάββατο. Ο 25χρονος φόργουορντ της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στο τελικό 84-81, που δίνει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα των βορείων προαστίων για την τέταρτη θέση. «Το ματς με την ΑΕΚ είναι τελικός για εμάς», δήλωσε, μιλώντας στο www.sportfm.gr, o Έλληνας φόργουορντ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του Αμαρουσίου επί του Πανελληνίου το Σάββατο. Ο 25χρονος φόργουορντ της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στο τελικό 84-81, που δίνει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα των βορείων προαστίων για την τέταρτη θέση. «Το ματς με την ΑΕΚ είναι τελικός για εμάς», δήλωσε, μιλώντας στο www.sportfm.gr, o Έλληνας φόργουορντ.

Το Μαρούσι πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του το Σάββατο, κόντρα στον Πανελλήνιο, και οι «κιτρινόμαυροι» συμπλήρωσαν τρεις μήνες αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τελευταία τους ήττα ήταν στις 7 Ιανουαρίου, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Αυτό το εκπληκτικό σερί τους, τους έχει οδηγήσει από την έβδομη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. « Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της περιόδου παίζαμε αρκετά καλά», παραδέχθηκε ο Μαυροκεφαλίδης και συμπλήρωσε πως «δεν άλλαξε κάτι αυτούς τους τρεις μήνες. Όπως παίζαμε στην αρχή, έτσι παίζουμε και τώρα. Απλά, στο ξεκίνημα είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και έτσι κανείς δεν έμενε στο μπάσκετ που παίζαμε και ήταν καλό, αλλά όλοι έμεναν στις ήττες που κάναμε».

Στην ερώτηση αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι το Μαρούσι έμεινε εκτός Final-8 του Eurocup, ο 25χρονος φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος. «Να σου πω την αλήθεια, η ομάδα ξεκουράστηκε αρκετά. Τα ταξίδια ήταν πολλά και μακρινά και πραγματικά υπήρχε μεγάλη κούραση. Το Eurocup, όμως, θεωρώ πως μόνο καλό μας έκανε. Ειλικρινά, μακάρι να είχαμε καταφέρει να φτάσουμε στο Toρίνο και ας ήμασταν τώρα πιο κουρασμένοι από όσο ήδη είμαστε. Τώρα που έχουμε μείνει εδώ και καιρό εκτός Eurocup, μπορώ να πω ότι μας έκανε καλό. Αλλά αν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω, θα επέλεγα να είχαμε συνεχίσει και σε εκείνον τον θεσμό».

Πέραν της κούρασης, το Μαρούσι έχει να αντιμετωπίσει και κάποια οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον πρόεδρο της ομάδας, Άρη Βωβό, ο οποίος έφτασε σε σημείο να ανακοινώσει στους παίκτες πως ίσως ακόμα και να αποχωρούσε μεσούσης της περιόδου από την ομάδα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θέλησε να τοποθετήσει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. « Κατανοούμε τα προβλήματα του προέδρου και κάνουμε υπομονή. Ο πρόεδρος γνωρίζουμε πως είναι κύριος και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς τον πιστεύουμε και προχωράμε. Το καλό της ομάδας είναι πάνω από όλα και ξέρουμε πως θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Εμείς δεν θα αφήσουμε τα προβλήματα να μας επηρεάσουν». Πλέον, απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου και στο Μαρούσι νιώθουν πως κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια. «Μετά τη νίκη μας το Σάββατο, ορίζουμε εμείς τις τύχες μας», παραδέχθηκε ο 25χρονος φόργουορντ και συνέχισε λέγοντας πως «το παιχνίδι της Τετάρτης είναι τελικός για εμάς. Σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει στο παιχνίδι του Πανελληνίου με τον Ολυμπιακό, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάξουμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει να κερδίσουμε εμείς την ΑΕΚ και από εκεί και πέρα να δούμε αν θα έχουμε εξασφαλίσει ήδη την τέταρτη θέση ή θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Τότε, που το Μαρούσι θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό, ομάδα στην οποία ανήκει ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα των βορείων προαστίων. Ο δανεισμός του λήγει με το τέλος των υποχρεώσεων του Αμαρουσίου και στη συνέχεια ο Έλληνας φόργουορντ γίνεται αμέσως μέλος των «ερυθρολεύκων», κάτι, όμως, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν περνάει από το μυαλό του, καθώς «ούτε ξέρω ούτε έχω συζητήσει με κανέναν τίποτα για το τι θα γίνει μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. Η δουλειά μου είναι το Μαρούσι αυτή τη στιγμή και από εκεί και πέρα θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν. Δεν έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή».

Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x