Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο κλειστό του Σπόρτιγκ την Τετάρτη (17:00), για την 26η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, αποτελεί μια καλή δοκιμασία για τους «πράσινους», ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και των πλέι οφ του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημήτρη Ιτούδη.
«Συνεχίζουμε τη δουλειά, γίνονται πολύ καλές προπονήσεις και οι παίκτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι στο τι πρέπει να κάνουν. Υπάρχουν οι δύο απουσίες, αλλά και οι δύο τραυματίες πηγαίνουν καλύτερα, κάνουν ατομικό πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα είναι σύντομα έτοιμοι να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων με τους συμπαίκτες τους. Δουλεύουμε πολύ καλά όλες αυτές τις μέρες, με την κανονική περίοδο να ολοκληρώνεται, γνωρίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας την έναρξη των πλέι οφ και, στη συνέχεια, το φάιναλ φορ. Ο αγώνας με την ΑΕΚ έχει στοιχεία που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία μας, καθώς θα αντιμετωπίσουμε και καταστάσεις πικ εντ ρολ και inside game και καταστάσεις με μονά και διπλά σκριν. Θέλουμε να κάνουμε μία ακόμη καλή εμφάνιση, να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να προετοιμαστούμε, όσο το δυνατόν καλύτερα και για τη συνέχεια που μας περιμένει», σχολίασε ο Ιτούδης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και πάλι. Θέλουμε να δείξουμε και πάλι ένα καλό πρόσωπο, να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δουλεύουμε καλά, έχουμε απουσίες, αλλά ο στόχος για εμάς δεν αλλάζει. Ξέρουμε ότι και η ΑΕΚ έχει προβλήματα, θα μπούμε όμως στο γήπεδο όπως πάντα, έχοντας σεβασμό στον αντίπαλο», είπε σχετικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού».
Από την πλευρά των παικτών, ο Ντούσαν Σάκοτα υποστήριξε: «Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είχε κάποια προβλήματα, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι εύκολο ένα παιχνίδι μέσα στο κλειστό του Σπόρτιγκ, καθώς και οι αντίπαλοί μας διεκδικούν την πρόκριση στα πλέι οφ και θα παίξουμε λογικά σε ένα γεμάτο γήπεδο, μια δύσκολη ατμόσφαιρα. Πιστεύω όμως ότι είναι καλή ευκαιρία να ανεβάσουμε ρυθμούς, να δώσουμε το 100% για μια νίκη ακόμη, με κίνητρο και τα πλέι οφ και το φάιναλ φορ που έπονται. Η καλύτερη προπόνηση είναι το παιχνίδι. Όσο καλή προπόνηση και να κάνουμε, που κάνουμε τον τελευταίο καιρό, είναι καλύτερο να βρούμε ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια».
Αγωνιστικά, απόντες από το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων παραμένουν οι Δημήτρης Διαμαντίδης (διάστρεμμα) και Κώστας Τσαρτσαρής (θλάση στον δικέφαλο), οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και δε θα παίξουν κόντρα στην "Ενωση".
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






