Ο Άρης έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Πανιωνίου (75-79), έκανε το 2-0 και πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Κορυφαίος για την ομάδα του Αντρέα Ματσόν ήταν ο Κίκι Κλαρκ με 23 πόντους. Το ερχόμενο Σάββατο 9/5 οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς.
Ο αγώνας
Ο Πανιώνιος έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Το 1-0 αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έχασε το πρώτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, φόρτωσε με άγχος τους παίκτες του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι «κίτρινοι» και έτσι είχαν συνέχεια το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (6-7) στο τρίλεπτο και 8-13 στο πρώτο πεντάλεπτο. Κίκι Κλαρκ και Άντριου Μπετς δημιουργούσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα ο Άρης να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με έξι πόντους διαφορά (16-22).
Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν ψυχωμένα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 8-1 στα πρώτα τρία λεπτά, κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ (24-23). Ο Άαρον Μάιλς ήταν εκπληκτικός τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Η επιθετική «έκρηξη» του Αμερικανού πλέι μέικερ αφύπνισε και τους συμπαίκτες του και έτσι ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει και μια διαφορά έξι πόντων (30-24). Ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλύτερος στη δεύτερη περίοδο, κάτι που μαρτυρά και το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου (20-8), με το ημίχρονο να κλείνει με τους γηπεδούχους να προηγούνται 36-30.
Ο Πανιώνιος έπειτα από το εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο είχε αποκτήσει αυτό που του έλειπε στα πρώτα λεπτά, ψυχολογία νικητή. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν το τρίτο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 1-1. Με «βροχή» τριπόντων (Δύο ο Μίτσοφ, ένα ο Καλαμπόκης), η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να προηγηθεί 47-35, πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Δεν ήταν, όμως, η επίθεση που έκανε τη διαφορά. Ο Πανιώνιος είχε δεχτεί σε 15 λεπτά μόλις 13 πόντους ενώ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δεχτεί 16. Η άμυνα λοιπόν ήταν αυτή που έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο, ο οποίος συνέχισε να το διατηρεί με τον Άρη, όμως, να μειώνει σε 49-42 στο 28’, έπειτα από το επιθετικό κρεσέντο των Τσαλδάρη,Ράιτ. Οι «κίτρινοι» είχαν βρει ρυθμό και πάλι, κυρίως έξω από την γραμμή των 6,25. Νέλσον και Μπάρλος ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στους τέσσερις πόντους με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (56-52).
Οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν και πάλι την καλή τους άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο για να καταφέρουν να «χτίσουν» μια διαφορά. Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς είχε για αρκετή ώρα στο παρκέ…αμυντική πεντάδα (Μάιλς, Ξανθόπουλο, Ζορόσκι, Γεωργαλή, Γιαννούλη), σχήμα το οποίο απέδωσε. Ο Πανιώνιος δέχτηκε στα πρώτα έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου του παιχνιδιού μόλις οκτώ πόντους και έτσι προηγήθηκε με 68-60, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν είχε, όμως, το ίδο καθαρό μυαλό και στα επόμενα δύο λεπτά με αποτέλεσμα ο Άρης να καταφέρει να μειώσει σε 70-66. Ο Ιβάν Ζορόσκι είχε 0/2 βολές στο 1:30 πριν τη λήξη του ματς και με τρίποντο στην επόμενη επίθεση ο Κίκι Κλαρκ έφερε την ομάδα του στο -1 (70-69). Ο Άρης κατάφερε στη συνέχεια να πάρει προβάδισμα με 70-72 και 72-74. Ο Άαρον Μάιλς ήταν άστοχος σε εκείνο το σημείο και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Οι «κίτρινοι» ήταν εύστοχοι στη διαδικασία των βολών και κατάφεραν να νικήσουν με 75-79, να κάνουν το 2-0 και να προκριθούν στους ημιτελικούς των ελληνικών πλέι οφ.
Δεκάλεπτα: 16-22,36-30,56-52,75-79
Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος, Ζορόσκι 14, Γεωργαλής 2, Δρελιώζης, Καλαμπόκης 11, Μάιλς 19, Ραίσεβιτς 3, Κένταλ 2, Γιαννούλης 4, Κανονίδης, Μίτσοφ 12, Ντικούδης 8.
Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 23, Ράιτ 13, Μπετς 9, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης, Γκαβέλ, Σκορδίλης, Παπανικολάου, Αγαδάκος, Μπάρλος 8, Τσαλδάρης 10, Νέλσον 16.
Αντώνης Κατσίκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






