Ελλάδα

Σημαντική νίκη για τα κορίτσια του μπάσκετ

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Μεσογειακή ομάδα μπάσκετ των γυναικών με 80-72 επί της Ιταλίας τη Δευτέρα στο κλειστό «Ελ Εχίδο» της Αλμερίας. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση και πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει νίκη της Ιταλίας την Τρίτη από την Κροατία για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Μεσογειακή ομάδα μπάσκετ των γυναικών με 80-72 επί της Ιταλίας τη Δευτέρα στο κλειστό «Ελ Εχίδο» της Αλμερίας. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση και πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει νίκη της Ιταλίας την Τρίτη από την Κροατία για να προκριθεί στα ημιτελικά

Τα κορίτσια του Νίκου Λινάρδου είχαν 50% ευστοχία στα τρίποντα, με 13/26 σουτ, και με τέσσερις παίκτριες να φτάνουν διψήφιο αριθμό πόντων εν άφησαν περιθώρια στις Ιταλίδες να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Ιταλίας σε εθνικό επίπεδο στο γυναικείο μπάσκετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο πρώτο ημίχρονο, που έληξε ισόπαλο.

Η Αγλαΐα Καραδήμα ήταν η πρώτη σκόρερ με 17 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Σε απόδοση την ακολούθησαν οι Παρθένα Νικολαϊδου, Σοφία Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Σπαθάρου.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 33-33, 50-58, 72-80

ΙΤΑΛΙΑ: Φρανκίνι, Ραμόν 5 (1), Τζεντίλε 5 (1), Ντιαμάντι 5 (1), Μπαλέτζι 5, Κιαμπόλι 12, Ντάντσι 16, Τζιμπερτίνι, Τσιρόνε 8 (1), Μενεγκέλ 3, Τσανόν 13.

ΕΛΛΑΔΑ: Σπαθάρου 12 (2), Τσαρούχα, Γιαλιτάκη 2, Καραδήμα 17 (4), Καραμπατζάκη 6 (1), Νικολαϊδου 16, Πρασσά 3 (1), Ζέρβα, Κοσμά 9 (1), Μουζάκη, Κυριακοπούλου 15 (4).


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x