Ελλάδα

Σαλαπάτα: «Θα επιμείνουμε για Τροκαντερό»

Μετά από απουσία δύο χρόνων ο Πανιώνιος επιστρέφει στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού θα συμμετάσχουν στο επόμενο ULEB CUP και πλέον οι «κυανέρυθροι» αρχίζουν και σχεδιάζουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μετά από απουσία δύο χρόνων ο Πανιώνιος επιστρέφει στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού θα συμμετάσχουν στο επόμενο ULEB CUP και πλέον οι «κυανέρυθροι» αρχίζουν και σχεδιάζουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η διοίκηση του Πανιωνίου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός, είχαν ως στόχο την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο όταν η ομάδα θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στον υψηλό συναγωνισμό, και αρνούνταν πεισματικά τη συμμετοχή απλά για να συμμετάσχει στην Ευρώπη. Με δηλώσεις της στο ΑΠΕ, η διευθύνουσα σύμβουλος της κυανέρυθρης ΚΑΕ, Άννα Σαλαπάτα, τοποθετείται στη νέα σελίδα που ανοίγει η ομάδα, αλλά εκφράζει και τον προβληματισμό της για την εξεύρεση γηπέδου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στα στάνταρντ που έχει θέσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, αφού το κλειστό της Νέας Σμύρνης είναι μικρό.

«Μας προβληματίζει το θέμα του γηπέδου, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η δύναμη της ομάδας του Πανιωνίου είναι η έδρα της» παραδέχτηκε η Αννα Σαλαπάτα, εξηγώντας πως «το Τροκαντερό ήταν η πρώτη μας επιλογή από την αρχή για τους εντός έδρας αγώνες στην Ευρώπη, αλλά η κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά είχε δηλώσει ρητά πριν μερικούς μήνες πως το Τροκαντερό θα διατεθεί αποκλειστικά ως συνεδριακό κέντρο. Από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε μία ακόμη επαφή και αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να στραφούμε στις δύο άλλες εναλλακτικές λύσεις που έχουμε και είναι είτε το κλειστό της Γλυφάδας, είτε το κλειστό του Ελληνικού.»

Αναφορικά με τη δήλωση συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ULEB, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΚΑΕ τόνισε πως «ο Πανιώνιος βρίσκεται εκεί που πρέπει και εκεί που του αξίζει να βρίσκεται. Μία ομάδα, για να είναι μεγάλη, πρέπει να έχει το ευρωπαϊκό όραμα. Η απόφασή μας να αποδεχθούμε την πρόσκληση-πρόκληση του ULEB Cup οφείλεται κυρίως στην αναβάθμιση της διοργάνωσης από την επόμενη σεζόν, η οποία χωρίς υπερβολή ανταγωνίζεται ακόμη και την ίδια την Ευρωλίγκα. Τόσο σε επίπεδο ομάδων όσο και σε πρεστίζ, το ULEB Cup δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ισχυρών» εξήγησε η Άννα Σαλαπάτα και στη συνέχεια οριοθέτησε τους στόχους του Πανιωνίου. «Πρώτος και βασικός στόχος είναι μία αξιοπρεπής εμφάνιση στη διοργάνωση που θα δώσει την ευκαιρία στους νέους παίκτες μας να πάρουν εμπειρίες από μεγάλους αγώνες και στον κόσμο μας να δει τον Πανιώνιο ανταγωνιστικό απέναντι σε μεγάλα ευρωπαϊκά ονόματα. Επίσης, η συμμετοχής μας στο ULEB Cup δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους χορηγούς μας».

Οι διπλοί αγώνες μέσα στην εβδομάδα δημιουργούν πλέον και διαφορετικές απαιτήσεις ως προς το «χτίσιμο» του νέου ρόστερ από τον Μέμο Ιωάννου. «Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή στο ULEB CUP, γνωρίζουμε και έχουμε υπολογίσει τα νέα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν για την ομάδα. Η διοίκηση θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί ανάλογο ρόστερ, το οποίο θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε δύο αγώνες την εβδομάδα, χωρίς να χαθεί, όμως, ο στόχος να πρωταγωνιστήσουμε και στις εγχώριες διοργανώσεις» κατέληξε η διευθύνουσα σύμβουλος των Νεοσμυρνιωτών.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x