Ελλάδα

Νίκη πρωτιάς για τους Έφηβους

Η προέλαση της Εθνικής Εφήβων συνεχίζεται. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 107-98, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19, που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Έτσι, εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού και το Σάββατο κόντρα στη Λιθουανία θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του γκρουπ. Κορυφαίοι Παπανικολάου και Γιάνκοβιτς με 25 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Η προέλαση της Εθνικής Εφήβων συνεχίζεται. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 107-98, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19, που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Έτσι, εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού και το Σάββατο (10:30π.μ. ώρα Ελλάδος) κόντρα στη Λιθουανία θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του γκρουπ.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος για τρία δεκάλεπτα, αλλά στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 8-0 μετέτρεψε το 87-86 σε 95-86 και «καθάρισε» το ματς. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 25 πόντους (5/6 βολές, 7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 11 ριμπάουντ και 3 τάπες, ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς πρόσθεσε 24 πόντους (9/11 βολές, 6/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και οι Παππάς και Κασελάκης πρόσθεσαν από 20. Αξίζει να σημειωθεί πως για 1:16 αγωνίστηκε και ο προερχόμενος από τραυματισμό Ζήσης Σαρικόπουλος.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και σουτάρει καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούμε αρκετά τρίποντα. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, ενώ ταυτόχρονα κρατήσαμε την επίθεσή μας σε υψηλά επίπεδα. Με έμφαση στην άμυνα αποκτήσαμε μια διαφορά ασφαλείας την οποία και κρατήσαμε», δήλωσε ο Γιώργος Βλασσόπουλος, ενώ για το ματς με τη Λιθουανία τόνισε: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι και το επόμενο με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Τους Λιθουανούς τους ξέρουμε καλά, αν και σε σχέση με πέρσι έχουν αλλάξει κάποιους παίκτες. Στόχος μας να κάνουμε το "3 στα 3" και να πάμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο των νικών».

Ο γκαρντ του Αμαρουσίου, Νώντας Παπαντωνίου, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, με τους Πορτορικανούς να είναι πολύ εύστοχοι στην αρχή της αναμέτρησης. Όταν βελτιωθήκαμε στην άμυνα,
καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα. Σίγουρα οι 98 πόντοι που δεχθήκαμε είναι πολλοί, αλλά δείξαμε πως μπορούμε να βάζουμε περισσότερους πόντους από όσους δεχόμαστε! Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Λιθουανία. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Πάμε για την τρίτη νίκη με σκοπό να μπούμε με περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο
».

Τα δεκάλεπτα: 29-32, 60-54, 79-77, 107-98.

Ελλάδα: Γιάνκοβιτς 24, Παπανικολάου 25, Κασελάκης 20, Παππάς 20, Παπαντωνίου 6, Γεωργάκης 3, Σλούκας 9, Κατσιβέλης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Σαρικόπουλος.

Πουέρτο Ρίκο: Νίρενμπεργκ 4, Θιντρόν 15, Σόσα 20, Φοντάν 15, Λόπεθ 6, Ριβέρα 5, Γιανγκ 5, Ροσάριο 28, Αμπρέου, Καμπρέρα, Μίρο, Μοράλες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x