Σε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της προχώρησε την Παρασκευή η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος ανακοίνωσαν την απόκτηση της Αμερικανίδας Κάντις Ουίγκινς, πρώην αστέρα του γυναικείου WNBA. H πρώην γκαρντ της Μινεσότα συμφώνησε για τον επόμενο έναν χρόνο με τις Βυρωνιώτισσες.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η Candice Wiggins, από το WNBA και τους Minnesota Lynx, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο κλειστό της Εργάνης με τη φανέλα των πρωταθλητριών.
Η Wiggins είναι 22 χρονών, 1.80 και αγωνίζεται στη θέση «3». Είναι μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Αμερικής, απόφοιτος του κολλεγίου Στάνφορντ, Νο 3 του περυσινού ντραφτ (2008) και τελείωσε την περυσινή - πρώτη της χρονιά - στο WNBA με μ.ο. ανά παιχνίδι 15,7 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27,5 λεπτά συμμετοχής.
Φέτος, μετά από 10 παιχνίδια, η Candice ήταν μέλος στη βασική πεντάδα των Lynx, με μ.ο. 15,1 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 31,2 λεπτά συμμετοχής. Στα τρία τελευταία παιχνίδια, μάλιστα, μετά τον τραυματισμό της Augustus Seimone, είχε μ.ο. 20,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ και 3,3 κλεψίματα και βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα και πιο, συγκεκριμένα, στην πέμπτη θέση της κούρσας για την ανάδειξη της κορυφαίας παίκτριας του φετινού πρωταθλήματος του WNBA. Πίσω από τις Lauren Jackson των Seatl Storm, Alana Beard των Washington Mystics, Katie Douglas των Indiana Fever και Diana Taurasi των Phoenix Mercury, ενώ, μετά από τη Wiggins, είναι αθλήτριες που χαρακτηρίζονται ζωντανοί θρύλοι του αμερικανικού γυναικείου μπάσκετ, όπως οι Becky Hammon, Jia Perkins και Cappie Pontexter.
Για όσους γνωρίζουν από αμερικάνικο μπάσκετ, είναι πλεονασμός να πούμε ότι είναι η κορυφαία παίκτρια που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Δε χρειάζεται να το πούμε εμείς, το λέει η πορεία της, το λένε οι αριθμοί της, το λέει το όνομά της. Αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια πολύ σημαντική προσθήκη στο, ήδη, ενισχυμένο ρόστερ του Αθηναϊκού και η παρουσία της δε θα βοηθήσει μόνο τις πρωταθλήτριες, αλλά θα δώσει άλλο "χρώμα" στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






