Ελλάδα

Να εντυπωσιάσει τον «Βασιλιά» και την παρέα του

Έφτασε η στιγμή που ο «Baby Shaq» θα συναντήσει τον Σακίλ Ο΄Νιλ. Η ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον «Βασιλιά» Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους Καβαλίερς στις 2:00 τα ξημερώματα (NovaΣΠΟΡ FM 94,6 CONN-X tv) στην κατάμεστη «Q Arena» του Κλίβελαντ (όλα τα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί), στο τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουν επί αμερικανικού εδάφους, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σύντομη περιοδεία τους στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Έφτασε η στιγμή που ο «Baby Shaq» θα συναντήσει τον Σακίλ Ο΄Νιλ. Η ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον «Βασιλιά» Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους Καβαλίερς στις 2:00 τα ξημερώματα (NovaΣΠΟΡ FM 94,6 CONN-X tv) στην κατάμεστη «Q Arena» του Κλίβελαντ (όλα τα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί), στο τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουν επί αμερικανικού εδάφους, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σύντομη περιοδεία τους στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Μετά το πρώτο παιχνίδι με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίζονται περισσότερο αποφασισμένοι να αγωνιστούν ακόμη καλύτερα και να δείξουν πτυχές του ταλέντου τους αλλά και να φανερώσουν στοιχεία της νέας ομάδας που φτιάχνει φέτος ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Μάλιστα, αναμένεται να είναι απελευθερωμένοι από το άγχος των πρώτων λεπτών (που στην πρεμιέρα τους στοίχισε γρήγορα μια διαφορά 20 πόντων από τον Ντάνκαν και την παρέα του), αφού όπως τόνισε και ο Νίκολα Βούισιτς: «πολλά από τα παιδιά της ομάδας έπαιξαν για πρώτη φορά με ομάδα ΝΒΑ, σε γήπεδο ΝΒΑ και με διαφορετικούς κανονισμούς». Κανείς δεν υποστηρίζει βέβαια ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κερδίσουν τους Καβαλίερς, αλλά όπως συνέχισε ο Κροάτης σέντερ: «αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο και έχασε μόλις δύο ματς στην έδρα της. Παίζοντας όμως κόντρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Σακίλ Ο'Νιλ σε βοηθά να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Αυτό μπορείς να το εκμεταλλευτείς όταν επιστρέψεις στην Ευρώπη».

Όπως είναι λογικό, τα βλέμματα των Αμερικανών έχει συγκεντρώσει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Όχι ότι τους ήταν άγνωστος. Άλλωστε, οι Κλίπερς που έχουν τα δικαιώματά του είχαν πρόσφατα τονίσει δια στόματος Φαμπρίτσιο Μπεσνάτι (σκάουτερ της ομάδας του Λος Άντζελες) ότι: «Θέλαμε να τον έχουμε και φέτος. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, εντούτοις τον περιμένουμε το ερχόμενο καλοκαίρι. Τον παρακολουθούμε διαρκώς και έχουμε διαπιστώσει την πρόοδό του».

Ο ίδιος σήμερα θα βρεθεί απέναντι στον Σακίλ Ο’Νιλ, ίσως τον άνθρωπο που είχε πρότυπο όταν ξεκινούσε τα μπασκετικά του βήματα και σίγουρα αυτόν με τον οποίο τον παρομοιάζουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με την πορτοκαλί μπάλα. Πώς αισθάνεται ο ίδιος για αυτό; «Δεν ήρθαμε εδώ για να συγκρουστώ εγώ με τον Σακίλ. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά τι θα κάνει ο Ολυμπιακός», λέει ο Σχορτσανίτης και στη συνέχεια παραδέχεται ότι εντυπωσιάστηκε περισσότερο από τον αντίπαλό του στο πρώτο παιχνίδι. «Στην αρχή ήμουν λίγο χαμένος. Η παρουσία και μόνο του Ντάνκαν στο γήπεδο είναι επιβλητική. Είναι σίγουρα ο καλύτερος. Πιστεύω ότι αν στην αρχή οι Σπερς χρησιμοποιούσαν τους παίκτες της δεύτερης πεντάδας και έμπαινε κάποια στιγμή ο Ντάνκαν στο παιχνίδι, θα ήταν σαν χιονοστιβάδα. Αντίθετα, μας βοήθησε ότι παίξαμε πρώτα με τον Ντάνκαν και μετά με όλους τους υπόλοιπους».

Ο Έλληνας σέντερ του Ολυμπιακού τόνισε τη διαφορά που υπάρχει στο ΝΒΑ, εντοπίζοντάς την στο ρυθμό των αγώνων.«Μια ευρωπαϊκή ομάδα, αν έρθει ξαφνικά σε αυτό τον ρυθμό, θα είναι δύσκολο να νιώσει εντάξει. Στην περίπτωση που το συνηθίσεις, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ήρθαμε για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός με ομάδες πιο γρήγορες και να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε. Είναι πολύ ωραίο να κάνεις ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να σκέφτεσαι τι μπορεί να σου έρθει στο κεφάλι». Όσον αφορά το μέλλον του και τις πιθανότητες να αγωνιστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Σημασία τώρα έχει ο Ολυμπιακός. Το τι μπορεί να γίνει και αν θα μπορέσω να παίξω εδώ (σ.σ. ΝΒΑ) θα το δω και εγώ κάποια στιγμή, όταν έρθει η ώρα».

Ένας παίκτης που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια είναι αναμφίβολα ο Τζος Τσίλντρες. Ο πρώην άσος των Ατλάντα Χοκς θα αναλάβει το δύσκολο έργο να μαρκάρει τον Λεμπρόν Τζέιμς. Αυτό όμως δεν τον φοβίζει. «Ούτε εγώ, ούτε κανένα από τα παιδιά φοβάται τον Λεμπρόν. Ξέρουμε όλοι πως είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά στο παρκέ όλοι είμαστε μαχητές. Θα παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε κάτω από τους 30 πόντους. Είναι τρομερός παίκτης και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δυσκολέψεις όσο μπορείς περισσότερο τα σουτ του. Αν του κάνεις δύσκολη τη ζωή μέχρι να πιάσει την μπάλα, θα έχεις πετύχει κάτι».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x