Ελλάδα

Πρόκριση με Ντρόμπνιακ

Ένας "έφηβος" Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ βοήθησε τον ΠΑΟΚ να βρεθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ των ανδρών. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 89-83 των Τρικάλων στην Πυλαία, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του θεσμού, με τον Σέρβο πρώην διεθνή σέντερ να σημειώνει 34 πόντους με 4/4 τρίποντα! Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν επιθετικές λύσεις, όμως έδειξαν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνα, όπου χρειάζονται πολύ δουλειά ακόμη.

Ένας "έφηβος" Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ βοήθησε τον ΠΑΟΚ να βρεθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ των ανδρών. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 89-83 των Τρικάλων στην Πυλαία, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του θεσμού, με τον Σέρβο πρώην διεθνή σέντερ να σημειώνει 34 πόντους με 4/4 τρίποντα! Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν επιθετικές λύσεις, όμως έδειξαν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνα, όπου χρειάζονται πολύ δουλειά ακόμη. Αντίθετα, για άλλη μια φορά, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου έδειξε πως είναι ικανό για μια καλή πορεία φέτος. Παρών στο «Παλατάκι» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, που αποθεώθηκε από τους παριστάμενους φιλάθλους. Την οκτάδα συμπληρώνουν οι Ηρακλής και οι έξι πρώτοι της περυσινής περιόδου της Α1 (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μαρούσι, Αρης, Πανιώνιος και Πανελλήνιος).

Στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ κρατούσε ένα προβάδισμα, όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Θεσσαλοί έκαναν ένα σερί και προηγήθηκαν με δυο πόντους. Τελικά, φτάσαμε σε μια ισοπαλία, όμως ο Ντρόμπνιακ βοήθησε τον «Δικέφαλο» να κάνει ένα σερί 9-2 και να προηγηθεί με +7 στη λήξη του ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, όμως το +9 στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης έγινε 80-80, για να κάνει 5-0 σερί μόνος του ο Σέρβος σέντερ και να δώσει την πρόκριση στους «ασπρόμαυρους».

Όμως, η λήξη σημαδεύτηκε από επεισόδια. Όταν οι παίκτες των Τρικάλων κατευθύνθηκαν προς τη φυσούνα, οπαδοί του ΠΑΟΚ τους πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και τους έφτυσαν. Όταν ο Πάουελ έριξε πίσω στην εξέδρα ένα από αυτά, οι οπαδοί του «Δικεφάλου» αγρίεψαν, όμως επικράτησε ψυχραιμία.

Στη συνέχεια, ένας 75χρονος υπάλληλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε προς τον Βαγγέλη Αγγέλου για να του δώσει το χέρι, όπως τόνισε ο ίδιος. Όμως, ο Χαλικιδαίος τεχνικός θεώρησε πως πήγε να του επιτεθεί, εκνευρίστηκε και αποδοκιμάστηκε από τους υπόλοιπους φιλάθλους, με κάποιους να μπαίνουν μέσα στο παρκέ. Τα «πνεύματα» ηρέμησαν με την παρέμβαση των Νίκου Σταυρόπουλου, Τέλη Ζουρνατζίδη, που φυγάδευσαν τον Αγγέλου.

Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου και δε θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε πως: "Προσπαθήσαμε και κάναμε ένα δυνατό παιχνίδι, όπως και ο ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κερδίσουν. Δεν έχω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Εμείς κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι δεχτήκαμε 90 πόντους. Θέλουμε να γίνουμε πιο δυνατοί, κυρίως, όμως θέλουμε να γίνουμε πιο δυνατοί στην έδρα μας, συσπειρώνοντας τον κόσμο μας".

Από την πλευρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως: "Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, καθώς τα Τρίκαλα είναι πιο έτοιμη ομάδα από μας. Χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο για να βρεθούμε και να παίξουμε σαν ομάδα, πιστεύω πως, με τον καιρό, θα φτάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε και θα παίξουμε το μπάσκετ που σχεδιάζουμε και μπορούμε.

Σήμερα, είχαμε πρόβλημα με τέσσερις παίκτες μας κι αυτό δε βοήθησε καθόλου την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Καυκής αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με το στομάχι του, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά, παρόλα αυτά, συνέχισε. Ο Εϊβερι υπέφερε από γαστρεντερίτιδα τις προηγούμενες μέρες, ο Ταπούτος έχει ακόμη έναν τραυματισμό στο πόδι και ο Γκετσέφσκι είναι πολύ λίγο χρόνο μαζί μας, για να έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα. Ο Γκρέγκορι ήταν αμφίβολο, κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει, γιατί είχε υψηλό πυρετό τις προηγούμενες μέρες και δε συμμετείχε στις προπονήσεις, ενώ αλλάζαμε διαρκώς την εικόνα του αγώνα με τις αλλαγές στα γκαρντ, προσπαθώντας να δώσουμε "ανάσες".

Όσο για την εμφάνιση του Ντρόμπιακ, πρόκειται για παίκτη με τεράστια εμπειρία, απίστευτες παραστάσεις, παίκτη ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, που ξέρει τι να ζητήσει μέσα στο γήπεδο και πως να το πάρει. Ίσως καταχραστήκαμε την παρουσία του απόψε, τον κουράσαμε πάρα πολύ, στο τέλος δεν είχε ανάσες να γυρίσει στην άμυνα, αλλά παρόλα αυτά παρέμεινε ως το τέλος η πιο αξιόπιστη λύση μας στην επίθεση».


Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-36, 69-60, 89-83

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 14, Καυκής 5 (1), Γκρέγκορι 10 (1), Ταπούτος 2, Τσιάρας 8, Εϊβερι 2, Καλαϊτζίδης 2, Χέλιγουελ 2, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 34 (4), Γκετσέφσκι 10 (1)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Εϊμπραμς 10 (2), Μπιγκς 16 (1), Προδρόμου 3 (1), Νοέας 3 (1), Κατσαρές 5, Τσαϊρέλης 3, Αποστολίδης 8 (2), Πάουελ 9, Ζούπαν 7 (1), Σίμτσακ 18, Τσιντσάντζε 1


*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν το τζάμπολ, στη μνήμη των έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, στις 4 Οκτωβρίου 1999.

**Στο «Παλατάκι» βρέθηκε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

***Οσον αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στο τουρνουά της Κύπρου, ο "Δικέφαλος" ξεκινά τους αγώνες του την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας (8μ.μ), ενώ το Σάββατο 17 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού (6μ.μ) και την Κυριακή 18 του μήνα τον Κολοσσό Ρόδου (6μ.μ).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x