Ελλάδα

Πανιώνιος-ΑΕΚ 91-46

Ο Πανιώνιος διέσυρε την ΑΕΚ με 91-46 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στην ιστορική του έδρα μετά από τέσσερα χρόνια. «Μαύρη» βραδιά για την ιστορία της «Ένωσης», που αγωνιζόμενη δίχως ξένους έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των «κυανέρυθρων» αδυνατώντας να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, με τη διαφορά να φτάνει ως το +51 (91-40).

Ο Πανιώνιος διέσυρε την ΑΕΚ με 91-46 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στην ιστορική του έδρα μετά από τέσσερα χρόνια. «Μαύρη» βραδιά για την ιστορία της «Ένωσης», που αγωνιζόμενη δίχως ξένους έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των «κυανέρυθρων» αδυνατώντας να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, με τη διαφορά να φτάνει ως το +51 (91-40).

Ο αγώνας...

Ο Πανιώνιος με την ώθηση περίπου 1.200 φιλάθλων του ήταν κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Χάρη στην ευστοχία των παικτών του από μακρινή απόσταση πέτυχε τους πρώτους οκτώ πόντους του αγώνα, ενώ η ΑΕΚ χρειάστηκε τέσσερα λεπρά για να βρει το δρόμο προς το καλάθι με μία βολή του Τουντζιαράκη (κι ενώ είχαν προηγηθεί τρεις άστοχες από τον ίδιο παίκτη). Η πίεση στο κατέβασμα της μπάλας ήταν ασφυκτική για τους λιγοστούς και άπειρους γκαρντ της «Ένωσης», με συνέπεια οι γηπεδούχοι να κάνουν πολλά κλεψίματα και να φτάνουν σε εύκολα καλάθια. Με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του βραχύσωμου Ράις στον αιφνιδιασμό η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους (!), 20-12, για να κλείσει η περίοδος με ένα καλάθι του Καλλινικίδη, το πρώτο εύστοχο για την ΑΕΚ (20-4).

Ο απογευματινός περίπατος του Πανιωνίου συνεχίστε και στη δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς να διασύρουν τους αντιπάλους τους. Ο Παπανικολάου και ο Τσκιτισβίλι στο ντεμπούτο του αποτέλεσαν νέα όπλα για τους «κυανέρυθρους», με τη διαφορά να φτάνει στο +33 με γκολ-φάουλ του Ράις (43-11) λίγο πριν το τέλος του ημίχρονου, που τελικά ολοκληρώθηκε με ένα 0-5 από τους φιλοξενούμενους (43-16). Ενδεικτικό της τραγικής εικόνας της ΑΕΚ ήταν τα ποσοστά των παικτών της στα πρώτα 20 λεπτά: 3/14 βολές, 5/20 δίποντα, 1/10 τρίποντα!

Ο Πανιώνιος συνέχισε δίχως οίκτο το μονόλογό του απέναντι στην «Ένωση», η οποία βασιζόμενη σε επτά παίκτες είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της κούρασης των παικτών της. Η έκταση της νίκης του «ιστορικού» και της συντριβής της ΑΕΚ αυξανόταν διαρκώς φτάνοντας με τρίποντο του νεαρού Αθηναίου στο +42 (67-25) και στην τέταρτη περίοδο στο +51 (91-40) για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με 91-46.

Δεκάλεπτα: 20-4, 43-16, 67-27, 91-46

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 10, Ρότζερς, Ζορόσκι 8, Παπανικολάου 8, Εφθίμοφ 4, Χαριτόπουλος 11, Καλαμπόκης 6, Γιάνκοβιτς 4, Τσκιτισβίλι 10, Αθηναίου 6, Έλντερ 13, Γιαννόπουλος 4.

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Μαρίνος 5, Νικολαΐδης 4, Δορκοφίκης 11, Παπαντωνίου 10, Καλλινικίδης 8, Τουντζιαράκης 8, Γέρεμιτς.

Διαιτητές: Μουζάκης, Γκούμας, Μητσόπουλος (Μαύρος)

* Για δεύτερη συνεχή αγωνιστική η ΑΕΚ παρατάχθηκε χωρίς ξένους στην Α1. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί εγκαίρως λύση και να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τον Σμίλιαν Πάβιτς. Έτσι η FIBA εξακολουθεί να ανάβει κόκκινο για τη χρησιμοποίηση των ξένων της ομάδας (που παρακολούθησαν τον αγώνα από τις εξέδρες) και η «Ένωση» αγωνίστηκε και πάλι με αμιγώς ελληνική σύνθεση στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο (Σάββατο 17:00), έχοντας στην ενδεκάδα (ούτε καν δώδεκα παίκτες) τέσσερις (Τζόλος, Σταμάτης, Αντωνάκης, Βαντής).

* Πολύ καλή ήταν η εικόνα του κλειστού της οδού Αρτάκης. Οι άνθρωποι του Πανιωνίου φρόντισαν να είναι πεντακάθαρο, φρεσκοβαμμένο, ενώ το έργο των εκπροσώπων του Τύπου έγινε πολύ πιο εύκολο, καθώς υπήρχε και ίντερνετ.

* Στις εξέδρες ήταν περίπου 1.200 φίλοι του Πανιωνίου, που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, ενώ δεν παρέλειψαν να χλευάσουν τους αντιπάλους για την εικόνα που παρουσίασαν.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x