Ελλάδα

Χαρμολύπη...

Περηφάνια, χαρά, πίκρα, αλλά και μια αίσθηση αδικίας φανερώνουν οι δηλώσεις των παικτών της εθνικής ομάδας νέων, μετά την ήττα στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τη Λιθουανία.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Περηφάνια, χαρά, πίκρα, αλλά και μια αίσθηση αδικίας φανερώνουν οι δηλώσεις των παικτών της εθνικής ομάδας νέων, μετά την ήττα στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τη Λιθουανία. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δε σχολίασε την τελευταία φάση του αγώνα: «Χάσαμε ένα ματς που φαινόταν δικό μας. Στο τέλος κάναμε λάθη και δώσαμε στους Λιθουανούς τις ευκαιρίες που έψαχναν. Για την τελευταία φάση τι να πω; Δεν ξέρω... Αυτά συμβαίνουν..».

Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να μείνει εκτός της Εθνικής ομάδας των ανδρών: « Κανονικά θα έπρεπε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και υπερήφανοι, αλλά το σενάριο των τελευταίων δευτερολέπτων μας γεμίζει με πίκρα. Πιστεύω ότι αδικηθήκαμε, αν και αυτό δεν μειώνει την επιτυχία μας. Αλλά αν χάναμε με 20 πόντους θα παραδεχόμασταν ότι οι Λιθουανοί είναι καλύτεροι και δεν μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε. Τώρα όμως υπάρχει μια πικρία, ένα παράπονο, ένα γιατί χωρίς απάντηση. Παράλληλα, όμως, υπάρχει και μια σημαντική κληρονομιά που αφήνουμε στους διαδόχους μας, όπως επίσης και ένα μήνυμα ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον. Δεν ξέρω αν θα ενσωματωθώ στην εθνική ανδρών. Εδώ και καιρό παίζω με χάπια, πονάω σε όλο μου το κορμί, αισθάνομαι εξαντλημένος και θα προτιμούσα να κάνω ένα… σέρβις, ώστε να είμαι απολύτως καλά στο μέλλον».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν καυστικός και κατηγόρησε τη γραμματεία και τους διαιτητές του αγώνα: «Αυτό που συνέβη απόψε είναι κλοπή. ΚΛΟΠΗ με κεφαλαία γράμματα και πολλά θαυμαστικά!!! Είχαμε σκοτώσει τα φαντάσματα του ημιτελικού και μας έτυχε αυτό. Έχουμε τις ευθύνες μας και τις παραδεχόμαστε, όλοι μαζί και ο καθένας χώρια, αλλά φταίνε και κάποιοι άλλοι. Είναι αμαρτία να αποφασίζουν οι διαιτητές και η γραμματεία για την έκβαση ενός τελικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Ο Βαγγέλης Μόρφης «διαφώνησε» με την πίκρα των συμπαικτών του: «Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτά που συνέβησαν στο τέλος, αλλά τουλάχιστον προσωπικά αισθάνομαι μόνο υπερηφάνεια και καθόλου πίκρα. Μετά από τέτοια πορεία και ύστερα απ' όλα αυτά τα συγκλονιστικά συναισθήματα που ζήσαμε, πιστεύω ότι δεν μας ταιριάζει η πίκρα. Όποιος νοιώθει πικραμένος είναι.. χαζός».

Την αντιμετώπιση του όμως δε συμμερίστηκε ο Γιώργος Αποστολίδης: « Εγώ για να πάρω τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη, είμαι χαζός! Δεν ξέρω, αλλά εκτός από υπερηφάνεια, αισθάνομαι και μεγάλη πίκρα. Είχα ονειρευτεί να σηκώσω το τιμημένο, είχα κάνει και ...πρόβες, προσδοκούσα να κλάψω από χαρά και κλαίω από λύπη. Έχουμε ανέβει δέκα βουνά, έχουμε φτάσει σε δέκα πηγές και δυστυχώς πάλι δεν ήπιαμε νερό. Αυτή τη φορά μάλιστα είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αξίζαμε τον τίτλο, αλλά τουλάχιστον αφήνουμε μια προίκα στους επόμενους και στέλνουμε ένα μήνυμα προς το ελληνικό μπάσκετ. Αυτή η ομάδα έχει παίκτες που θα κάνουν μεγάλη καριέρα και θα τους ξαναβρείτε μπροστά σας σε υψηλότερο επίπεδο».

Όσο για τον Γιώργο Σουρλή, αυτό που μένει είναι μόνο περηφάνια αν και ο νεαρός γκαρντ μίλησε και για αδικία. Η αποστολή της εθνικής μας ομάδας αναμένεται στην Αθήνα αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x