Το παρών θα δώσει ο Μάρτιν Ράντσικ από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού καθώς αποδεσμεύθηκε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σλοβακίας. Ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ, ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Σλοβακίας να μην λάβει μέρος στον προκριματικό γύρο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας, ώστε να είναι συνεπής με τους «κόκκινους». Η επιθυμία του μπασκετμπολίστα έγινε αποδεκτή από την Ομοσπονδία της Σλοβακίας και έτσι ο Ράντσικ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως την Κυριακή, 21 Αυγούστου, θα είναι στην Αθήνα. Σε συνεχή επικοινωνία με τους υπόλοιπους ξένους παίκτες βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι» αυτές τις ημέρες, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για την ημερομηνία άφιξής τους και την ενσωμάτωσή τους στην προετοιμασία που ξεκινά στις 22 Αυγούστου, πρώτα με ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικό, και στη συνέχεια στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και μπαίνει στην τελική ευθεία της στο Καρπενήσι από τις 29 Αυγούστου.
Όσο αναφορά τις μεταγραφές, οι «Πειραιώτες» βρίσκονται σε επαφές με τους εκπροσώπους των Γιοτάμ Χαλπερίν και Γιώργου Αποστολίδη. Στην περίπτωση του πρώτου, εκφράζεται αισιοδοξία από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης έχει ζητήσει από την Μακάμπι να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία, κάτι που όμως δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Με συμβόλαιο με τον Ηρακλή δεσμεύεται και ο Αποστολίδης και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τηρήσει επίσης στάσης αναμονής όπως εξάλλου κάνει και με την περίπτωση του Δήμου Ντικούδη. Παρά την εισήγηση του Έτορε Μεσίνα να συνεχίσει χωρίς τον Έλληνα διεθνή, η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ δεν έχει προβεί στη λύση του συμβολαίου. Ακόμη, όμως κι αν αυτό συμβεί ο Δήμος Ντικούδης αποτελεί «πόλο έλξης» για πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως θα προτιμήσει να κατηφορίσει στο «λιμάνι».
Ενώ ο Γιόνας Καζλάουσκας παραμένει στην Κίνα, ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννης Σφαιρόπουλος συνεχίζει τις ατομικές προπονήσεις με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην ΤΣΣΚΑ έστειλε σήμερα η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του Αλεξάντερ Γκομέλσκι.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






