Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 79-77 επί του Πανιωνιου, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1. Έτσι μετά το σημερινό αποτέλεσμα, οι Θεσσαλονικείς κρατάνε γερά μια θέση στην οκτάδα, ενώ δυσκόλεψαν τα πράγματα για τους «κυανέρυθρους», που θα κυνηγήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή μια θέση στα πλέι οφ.
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 47-37, 57-64, 77-79
Δυνατό ξεκίνημα στην αναμέτρηση από τον Πανιώνιο, ο οποίος επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό του και έχοντας σωστές επιλογές τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση μπλόκαραν τους παίκτες του ΠΑΟΚ και προηγήθηκαν με εννέα (26-17) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι «κυανέρυθροι» έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Ζορόσκι προηγήθηκαν ακόμα και με 16 (35-19), όμως οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των γηπεδούχων και μείωσαν στους εννέα (39-30). Παρόλα αυτά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης απάντησε άμεσα και έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (47-37) στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.
Ο ΠΑΟΚ δεν τα έβαλε κάτω και άρχισε την αντεπίθεσή του με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλεπτου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» βελτίωσε την αγωνιστική του εικόνα και με ένα γρήγορο σερί 6-0 έκανε το 47-43. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν σταμάτησαν εκεί και παίζοντας επιθετικό μπάσκετ πέρασαν μπροστά με 50-47 (σερί 13-0) κάνοντας την ολική επαναφορά, απέναντι στον Πανιώνιος ο οποίος δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι μετά το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι και κράτησαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (64-57). Ματς όχι για καρδιακούς! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγήθηκε με οκτώ περίπου 5:00 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, όμως ο Πανιώνιος 13’’ (πριν το τέλος) έκανε το 77-76. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη μ ε 79-77.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Ράις 13, Μπράιαντ 7 (1), Ζορόσκι 13 (2), Παπανικολάου 5 (1), Χαριτόπουλος, Γιαννόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς 2, Έρτσεγκ 23 (1), Αθηναίου 9 (2), Παραγιός 2
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 23 (2), Καυκής 3, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος 3 (1), Καλλές, Χέλιγουελ, Δεμερτζής 2, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 10, Ντρόμπνιακ, Γκετσέβσκι 18
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






