Ελλάδα

Μπλατ: «Μπορούμε να νικήσουμε οπουδήποτε»

Στο γεγονός πως ο Άρης είναι ικανός να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του Πανελληνίου στην Κυψέλη. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θεωρώντας μερικές φορές πλεονέκτημα το να υπάρχουν απουσίες σε κάποια ομάδα.

Στο γεγονός πως ο Άρης είναι ικανός να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του Πανελληνίου στην Κυψέλη. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θεωρώντας μερικές φορές πλεονέκτημα το να υπάρχουν απουσίες σε κάποια ομάδα. Θεωρεί πως η αστάθεια στην απόδοση των Θεσσαλονικέων τους στοίχισε ήττες σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, που δε θα έπρεπε να έρθουν. Πιστεύει πως οι παίκτες του έπαιξαν έξυπνα και πήραν δίκαια τη νίκη. Ξεκαθάρισε πως δε γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι Μπετς και Χατζηβρέττας και πως η χρονιά ήταν πολύ άτυχη. Περιμένει Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στα πλέι οφ και υποσχέθηκε μάχη.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Ζούρος τόνισε πως ο Άρης ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια τη νίκη. Θεωρεί απαράδεκτη την εμφάνιση των παικτών του και δεν ψάχνει να βρει δικαιολογίες, εφόσον οι «Ολυμπιονίκες» θέλουν να πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Διαπίστωσε έλλειψη συγκέντρωσης και ζήτησε καλύτερες εμφανίσεις στα πλέι οφ, ώστε να μην έρθει κανένας πρόωρος αποκλεισμός. Θεωρεί πως δεν πως μπορεί να αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη μιας ήττας και πιστεύει πως έκανε ότι καλύτερο για να καλύψει την απουσία του Τζος Σμιθ.


Αναλυτικά:

Ντέιβιντ Μπλατ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας, απέναντι σε μια ομάδα που είναι φέτος από τις καλύτερες στην Ελλάδα και το έχει αποδείξει τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Euro Cup. Μερικές φορές, όταν απουσιάζουν κάποιοι παίκτες, αυτό αποδεικνύεται πλεονέκτημα, κατά ειρωνικό τρόπο, επειδή οι υπόλοιποι παίρνουν μεγαλύτερη ευθύνη, βγαίνουν μπροστά και παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Φέτος, είμαστε... σταθερά ασταθείς στην απόδοσή μας, αλλά, όταν είμαστε στην καλή μας μέρα, είμαστε πραγματικά καλοί και μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Χάσαμε κάποιους εκτός έδρας αγώνες που δεν έπρεπε και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το έχουμε υπόψη. Ωστόσο, έπειτα από τις δύο δύσκολες τελευταίες εβδομάδες, στις οποίες δεν είχαμε επίσημες υποχρεώσεις, κάναμε σήμερα ένα έξυπνο παιχνίδι, προσπαθήσαμε σκληρά και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Μπετς και ο Χατζηβρέττας θα καταφέρουν να μας βοηθήσουν στο επόμενο παιχνίδι. Γενικά, αυτή τη χρονιά έχουμε διαρκώς απουσίες παικτών, λόγω τραυματισμών. Σε αυτόν τον τομέα, δεν είχαμε καλή χρονιά.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, λογικά θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Όποιος από τους δύο κι αν μας τύχει, σίγουρα δεν θα πρόκειται για... πικ νικ. Πιστεύω πραγματικά, όμως, ότι κι εκείνοι δεν θα θέλουν εμάς για αντιπάλους. Ξέρουν ότι, εναντίον του Άρη, δεν θα έχουν εύκολο έργο και δεν είμαστε μια ομάδα που θα τους άρεσε να βρουν μπροστά τους».

Ηλίας Ζούρος: «Συγχαρητήρια στον Άρη, που έπαιξε καλύτερα και νίκησε δίκαια. Εμείς ήμασταν τραγικοί με κεφαλαία γράμματα. Κάναμε απαράδεκτη εμφάνιση. Όποιος ψάχνει για δικαιολογίες, δεν γίνεται καλύτερος και δεν μπορεί να μετέχει σε προσπάθειες πρωταθλητισμού. Για να νικήσεις, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να μην ψάχνεις δικαιολογίες. Αν παίζουμε έτσι, στα πλέι οφ δεν έχουμε καμία τύχη, με όποιον κι αν παίξουμε. Έχω αναλάβει πολλές φορές την ευθύνη, ας την αναλάβουν κι άλλοι... Έλειψε ο Σμιθ, ένας παίκτης που παίζει 30 λεπτά, για αυτό δοκιμάσαμε τα πάντα στη θέση του. Αυτό έπρεπε να κάνουμε».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x