Τα βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών πήρε ο Σπένσερ Νέλσον του Περιστερίου. Ο Αμερικανός φόργουορντ των "κυανοκίτρινων" συγκέντρωσε 67 ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ζόραν Έρτσεγκ του Πανιωνίου με 50 ψήφους και τρίτο τον Μπίλι Κις του Αμαρουσίου με 17.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
Σπένσερ Νέλσον (Περιστέρι) 67
Ζόραν Έρτσεγκ (Πανιώνιος) 50
Μπίλι Κις (Μαρούσι) 17
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 13
Λίνας Κλέιζα (Ολυμπιακός) 11
Περικλής Δορκοφίκης (ΑΕΚ) 10
Ντέιβιντ Γιανγκ (Τρίκαλα) 7
Τορίν Γκριν (ΑΕΚ) 4
Αλέξης Κυρίτσης (Καβάλα) 3
Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός) 3
Πρόδρομος Νικολαΐδης (ΑΕΚ) 3
Ροντρίγκ Μελς (ΑΕΚ) 3
Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ (ΠΑΟΚ) 2
Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Ολυμπιακός) 2
Πατ Καλάθης (Μαρούσι) 1
Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (Πανελλήνιος) 1
Ιβάν Ζορόσκι (Πανιώνιος) 1
Μιχάλης Μπράμος (Περιστέρι) 1
Μετά την ανακύρηξή του ως MVP, ο Αμερικανός φόργουορντ των "κυανοκίτρινων" τόνισε πως: «Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους για την τιμή, αλλά για εμένα ήταν ομαδική η προσπάθεια που κάναμε. Απλά, έτυχε να σκοράρω εγώ περισσότερους πόντους με τα Τρίκαλα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, το οποίο ήλπιζα ότι, αν το νικήσουμε, θα μπαίναμε στα πλέι οφ. Τα καταφέραμε στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο δε μας ευνόησε η συγκυρία. Ακόμα και έτσι, όμως, αφήσαμε το "στίγμα" μας. Με την τελευταία νίκη και με τη γενικότερη παρουσία μας.
Θυμάμαι έντονα τις νίκες επί του Αμαρουσίου εκτός έδρας, όπως και επί του Άρη και του Πανελληνίου στην έδρα μας. Είχαμε τα πάνω μας, όπως είχαμε και τα κάτω μας. Ήταν απογοήτευση που χάσαμε από τον Ηλυσιακό, όμως όλη η σεζόν κρίνεται ικανοποιητική. Πετύχαμε τους στόχους μας. Αξίζαμε την παραμονή. Ελπίζω τη νέα χρονιά η ομάδα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να μπει στα πλέι οφ».
Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου, Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






