Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κώστα Χαρίση και Σάσα Βασίλιεβιτς της ομάδας μπάσκετ του Κολοσσού, στο πρώτο παιχνίδι των «θαλασσί» κόντρα στο Μαρούσι για την προημιτελική φάση των πλέι οφ (Σάββατο 01/05, 17:00). Εξάλλου, αμφότεροι ήταν εκτός 12αδας στο χθεσινό παιχνίδι των Ρόδιων με τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο Έλληνας σέντερ που ταλαιπωρείται από θλάση στον προσαγωγό συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ο Σερβοβόσνιος γκαρντ ακολουθεί ατομικό λόγω των ενοχλήσεων στη γάμπα.
Για την αναμέτρηση με το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο τεχνικός του Κολοσσού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε πως η αντίπαλη ομάδας είναι αυτή που έχει το πλεονέκτημα. «Στην πρώτη φάση των πλέι οφ έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είχε γενικά εξαιρετική παρουσία τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα. Το Μαρούσι έχει προβάδισμα σ’ αυτή τη σειρά αγώνων, έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Μετά τη λήξη των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, έδειξε μία μικρή κάμψη αλλά τώρα πια δείχνει να επανακάμπτει και φάνηκε στα παιχνίδια με Πανελλήνιο και Άρη», είπε ο Έλληνας κόουτς και συμπλήρωσε: «Αντικειμενικά, έχουμε δύσκολη αποστολή. Η νίκη μας στην κανονική περίοδο είναι κάτι θετικό όμως το ματς των πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετικό. Το Μαρούσι θα είναι πιο έτοιμο και πιο υποψιασμένο. Εμείς δείξαμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και η περσινή μας εμπειρία από τα πλέι οφ θα μας βοηθήσει στο να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο απ’ ό,τι καταφέραμε πέρσι».
Από πλευράς παικτών ο 29χρονος γκαρντ του Κολοσσού, Άγγελος Τσάμης, εξέφρασε την επιθυμία του να πετύχει η ομάδα κάτι καλύτερο από ό, τι στην περυσινή περίοδο: «Προσπαθήσαμε πολύ όλη τη χρονιά για να φτάσουμε σ’ αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να μπούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι οφ και μάλιστα με πολύ καλύτερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Τώρα που φτάσαμε εδώ, θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το Μαρούσι έχει το πλεονέκτημα, παίζει στην έδρα του, είναι σε καλή κατάσταση και θα θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά».
Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






