Δυσαρέσκεια υπάρχει στις τάξεις του κόσμου του Ολυμπιακού, όχι τόσο για την ήττα στον τελικό του φάιναλ φορ από μία εμφανώς ανώτερη ομάδα, αλλά για την εικόνα των «ερυθρολεύκων», τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος παρουσιάστηκαν απροετοίμαστοι για να αναχαιτίσουν την υπερηχητική «Μπάρτσα», το τακτικό τους σχέδιο πήγε… περίπατο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και έδειξαν να αμύνονται και να επιτίθενται χωρίς πλάνο.
Όμως, αυτό που ίσως προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η απειθαρχία, αγωνιστική και μη. Αρκετοί παίκτες, με κυριότερο παράδειγμα τον Λίνας Κλέιζα, υπέτασσαν το συμφέρον της ομάδας στις δικές τους ορέξεις, ξεχνούσαν ότι έχουν συμπαίκτες και αμελούσαν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους πλην του σκοραρίσματος. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν σταματά στο παρκέ. Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης ακόμη και μεταξύ παικτών που έχουν βεβαιωμένα πολύ καλές σχέσεις (π.χ μεταξύ Μπουρούση και Βασιλόπουλου στη διάρκεια του τελικού), οι αντιδράσεις δυσαρέσκειας σε κάποιες εντολές του πάγκου ή σε αλλαγές, καθώς και τα ανεξήγητα νεύρα. Όλα ενδείξεις ή αποδείξεις έλλειψης ομαδικού πνεύματος.
Ασφαλώς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης φέρει ευθύνη για αυτή την εικόνα (όπως είχε ανάλογο μερίδιο και στις επιτυχίες της ομάδας), αφού ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να κρατά το χαλινάρι και να επιβάλλει την πειθαρχία στους παίκτες του. Δεν φταίει ΜΟΝΟ ο «δράκος» όμως, αλλά φταίει ΚΑΙ αυτός. Οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες της ομάδας δεν είναι άμοιροι ευθυνών και ο καθένας θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε έκκληση για ενότητα εν όψει των ημιτελικών (που ξεκινούν την Κυριακή απέναντι στο Μαρούσι) και κυρίως των τελικών της Α1. Η αλήθεια είναι πως τα παιχνίδια αυτά θα κρίνουν και το κατά πόσο η χρονιά θα είναι πετυχημένη ή όχι. Σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια, το πρόσημο θα είναι σίγουρα θετικό. Αντιθέτως, αν χαθεί ο τίτλος, κανένας-και πρώτη από όλους η διοίκηση-δεν θα είναι ικανοποιημένος μόνο με το Κύπελλο.
Όπως και να έχει, ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος της περιόδου από τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Εκείνοι, που άλλωστε έχουν δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα αποφασίσουν για την τύχη του Παναγιώτη Γιαννάκη (το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Ιούνιο) και όχι μόνο, όταν θα έχουν τελειώσει τα πάντα, στα μέσα Ιουνίου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ επέστρεψε χθες στην Αθήνα όχι με την υπόλοιπη αποστολή, αλλά με τσάρτερ που μετέφερε φιλάθλους και δημοσιογράφους. Κάποιοι έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου πως το έκανε για να μη… βλέπει τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά είναι πολύ νωρίς για κρίσεις και αποφάσεις.
Πάντως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Γιοτάμ Χαλπερίν και πιθανότατα του Νίκολα Βούιτσιτς. Ο πρώτος έχει μεν συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, αλλά η προσφορά του μετά το πρώτο εξάμηνο της περσινής περιόδου είναι πολύ περιορισμένη και ήδη έχει τεθεί εκτός του ρόστερ για την Α1. Για τον δεύτερο τα χρόνια έχουν περάσει και είναι εμφανές πως η ομάδα χρειάζεται κάτι διαφορετικό μέσα στη ρακέτα.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






