Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-83 την Τρίτη στο ΣΕΦ σε φιλικό ματς, στο πρώτο σημαντικό τεστ της ομάδας μπροστά στο κοινό της, με τα έσοδα της αναμέτρησης να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ το «παρών» στο φαληρικό στάδιο έδωσαν 5.000 φίλαθλοι.
Οι «ολυμπιονίκες» πήραν το προβάδισμα στην αρχή της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθούν με εφτά πόντους, χάρις στις επινοήσεις του Μουλαομέροβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν στη συνέχεια, μόλις μπήκαν στο γήπεδο οι Παπαμακάριος και Σχορτσιανίτης, και μείωσαν στο ένα καλάθι.
Οι παίκτες του Κώστα Πετρόπουλου εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκαν με πέντε πόντους, αλλά με τη λήξη του πρώτου μέρους η πειραιώτικη αντεπίθεση έφερε τέσσερις πόντους μπροστά τους παίκτες του Γιόνας Καζλαόυσκας.
Στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» βασίστηκαν στην άμυνα και κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά στους 19 πόντους. Μουλαομέροβιτς, Τόμας και Γκούλιας κατάφεραν να μειώσουν στους 3 πόντους. Ακολούθησε σερί 7-0 των γηπεδούχων και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς.
Τα δεκάλεπτα: 25-27, 47-43, 73-61, 92-83
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εντνι 18(1), Παπαμακάριος 3, Λιούις 11(3), Χατζής 17(3), Σεϊμπούτις 2, Ζουκάουσκας 13, Μπάρλος 5(1), Βασιλόπουλος 4, Αγαδάκος 2, Σχορτισανίτης 14, Πρίντεζης 3.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Μουλαομέροβιτς 22(3), Κανταρτζής 7(2), Τσαρδάρης 3(1), Μασλαρινός 2, Πέιτζ 6, Τόμας 20(4), Τσόπης 3(1), Γκούλιας 17, Πασχάλης, Τσαμάτος 3.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






