Δύσκολα θα παραμείνει στην Α1 ο Κολοσσός. Η νεοφώτιστη ομάδα της Ρόδου έχασε από τον Πανελλήνιο με 80-63 μέσα στο «σμαραγδένιο νησί» και το μέλλον της στην κατηγορία διαγράφεται δυσοίωνο. Οι «ολυμπιονίκες» ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και πήραν μια άνετη και δίκαιη νίκη.
Ο Πανελλήνιος ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Οι «Ολυμπιανίκες» προηγήθηκαν 20-12 στο δεκάλεπτο και απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια και έχοντας ως κορυφαίο παίκτη στο συγκεκριμένο διάστημα τον Μασλαρινό, που είχε πετύχει 10 πόντους με σχεδόν άριστα ποσοστά ευστοχίας, οι δύο ομάδες έκλεισαν το ημίχρονο με 38-24.
Στην επανάληψη, η διαφορά των 14 πόντων όχι μόνο διατηρήθηκε από πλευράς Πανελληνίου αλλά αυξήθηκε, φτάνοντας τους 20 πόντους (59-39) στο 30΄. Ο Κολοσσός έδειχνε ανίκανος να αντιστρέψει την κατάσταση.
Έτσι οι φιλοξενούμενοι με τον Μουλαομέροβιτς να σημειώνει 30 πόντους και να μοιράζει 7 ασίστ, έφτασαν τελικά στη νίκη με 80-63, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα ο Κολοσσός βρίσκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας με μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα.
Ο Πανελλήνιος συνέχιζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, καθώς σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και από τότε που ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αυτή πάει από το καλό στο καλύτερο. Επίσης, ο Κοπρίβιτσα ικανοποίησε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανελληνίου, ενώ πέτυχε 5 πόντους με 1 τρίποντο.
Τα δεκάλεπτα: 12-20, 24-38, 39-59, 63-80
Οι συνθέσεις:
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Σκόρδαλης, Πανταζόπουλος 3 (1), Τζόνσον 23 (1), Άρσιτς 2, Γκογκίδης 1, Παναγιωταράκος 4, Ντεφάρες 6, Νάκιτς, Σούλης 2, Μπράιαντ 13, Μακρής, Τσιάκος 9
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Μουλαομέροβιτς 30 (7), Κανταρτζής, Τσαλδάρης 6 (2), Μασλαρινός 13 (2), Σακελλαρίου, Τόμας 5 (1), Κοπρίβιτσα 5 (1), Τσόπης 2, Ναντέι 10 (2), Λίγγος, Πασχάλης 7, Τσαμάτος 2
Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






