Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει...

Στον Ολυμπιακό μπορεί να υπάρχει απογοήτευση που χάθηκε η πρόκριση για ένα σουτ, όμως όλοι είναι υπερήφανοι για την ομάδα, η οποία ξεκινώντας από... χαμηλά, έφτασε στο σημείο να έχει κερδίσει και πάλι τον σεβασμό των Ευρωπαίων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου την επομένη της ήττας από την Μακάμπι που στέρησε τη συμμετοχή των "ερυθρολεύκων" από το φάϊναλ-φορ της Πράγας: «Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε φέτος στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πάλι την αναγνώριση και το σεβασμό της μπασκετικής Ευρώπης».

Στον Ολυμπιακό μπορεί να υπάρχει απογοήτευση που χάθηκε η πρόκριση για ένα σουτ, όμως όλοι είναι υπερήφανοι για την ομάδα, η οποία ξεκινώντας από... χαμηλά, έφτασε στο σημείο να έχει κερδίσει και πάλι τον σεβασμό των Ευρωπαίων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου την επομένη της ήττας από την Μακάμπι που στέρησε τη συμμετοχή των "ερυθρολεύκων" από το φάϊναλ-φορ της Πράγας: «Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε φέτος στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πάλι την αναγνώριση και το σεβασμό της μπασκετικής Ευρώπης. Πρέπει να
συνειδητοποιήσει ο κόσμος ,ότι αυτό που έγινε δεν είναι απλό. Μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν το καλοκαίρι στο Καρπενήσι, με 14 νέους παίκτες έφτασε μερικά δευτερόλεπτα, μια φάση πριν το φάιναλ φορ, με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην δις πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η φετινή εμπειρία θα είναι πολύτιμη για το μέλλον...»,
τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, και ο αδερφός του Γιώργος που βρέθηκε κι αυτός στο Τελ Αβίβ συμπλήρωσε: «Το μέλλον ανήκει σ’ αυτά τα παιδιά. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

Ο Τάιους Εντνι σχολίασε: «Είναι προφανές ότι πήγαμε πολύ καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε κι εμείς κι απ’ ότι περίμεναν οι άλλοι. Δεν είμαι ούτε χαρούμενος, αλλά ούτε και λυπημένος, είναι περίεργο αυτό που νιώθω. Μας έλειψε η τύχη αλλά αυτό είναι το μπάσκετ», τόνισε ο Τάιους Έντνι και συμπλήρωσε: «Τώρα έχουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, αποδείξαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Είναι πιο έμπειρη ομάδα, αλλά εμείς διαθέτουμε μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Θα συμφωνήσω με τον Μανόλη. Ο κόσμος θα πρέπει να στενοχωριέται για το αποτέλεσμα, αλλά να είναι περήφανος για την ομάδα του».

Ο αρχηγός Νίκος Χατζής θεωρεί ότι η φετινή πορεία της ομάδας αποτελεί τα θεμέλια για το μέλλον: «Πρώτα μας έλειπε η τύχη και μετά η πείρα. Τύχη που τα τελευταία χρόνια την έχει η Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και το δείξαμε σε όλους. Βλέπουμε πλέον κάθε ομάδα στα ίσα, είτε παίζουμε μέσα είτε έξω. Του χρόνου βάζουμε από μόνοι μας τον πήχη πιο ψηλά. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το φάιναλ φορ. Όταν χάνεις στο καλάθι και μ’ αυτό τον τρόπο, δεν μπορείς παρά να μη στοχεύεις πιο ψηλά», είπε ο Καλαματιανός γκαρντ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έρχεται για το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Αρη την Κυριακή: «Δε νομίζω πως θα επηρεαστούμε ενόψει του Αρη γιατί δεν παίξαμε άσχημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Η ψυχολογία δεν είναι τόσο καλή, μα δεν μας έχει πάρει από κάτω. Αυτό είναι το καλό του φετινού Ολυμπιακού. Ποτέ η ομάδα δεν πέφτει ψυχολογικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να το λέμε και να το πιστεύουμε, πως με τον Παναθηναϊκό, είμαστε ίσοι. Θέλει προσοχή στα πρώτα ματς και όταν με το καλό βρεθούμε, θα είναι τα πάντα ανοιχτά».

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε για τα καλά ανάμεσα στους μεγάλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει: «Φτάσαμε ψηλά, δεν απογοητευόμαστε, αλλά δεν μπορούμε και να μην στενοχωριόμαστε. Δεν μας περίμενε κανείς. Ομάδες που ήταν φαβορί τις βγάλαμε εκτός. Δείξαμε στον εαυτό μας και σ’ όλη την Ευρώπη πως είμαστε δυνατοί. Κερδίσαμε τον σεβασμό όλων. Αυτή η πορεία, είναι τα θεμέλιά μας για του χρόνου. Η ομάδα χτίζεται σε γερές βάσεις. Δείξαμε πως μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή», τόνισε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και συμπλήρωσε: «Στο μυαλό μας τώρα βρίσκεται το πρωτάθλημα, αρκεί να μας αφήσουν να παίξουμε μπάσκετ. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν, πως η εποχή που ο Παναθηναϊκός ήταν μόνος του, πέρασε... Τώρα υπάρχει και ο Ολυμπιακός».

Τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας γράφουν σήμερα τα ισραηλινά Μ.Μ.Ε.: «Η Μακάμπι άξιζε μεγαλύτερη διαφορά από 4 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα κι αν οι Έλληνες δεν έχουν το ταλέντο των παικτών της Μακάμπι, έχουν τουλάχιστον τον ίδιο χαρακτήρα και όλοι πρέπει να μάθουν απ’ αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι ό,τι πιο όμορφο συνέβη φέτος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Την περασμένη σεζόν ήταν οι χειρότεροι. Φέτος όμως είναι η μεγαλύτερη έκπληξη και σ’ όποιον αρέσει στο μπάσκετ το μυαλό και η επιθετικότητα μπορούσε να το απολαύσει απ’ αυτή την ομάδα», αναφέρει η Maariv, ενώ η ιστοσελίδα «ynet» αναφέρει: «Η Μακάμπι έπαιξε 200 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά οι Έλληνες δεν έσπασαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Για μια ομάδα που έχει ένα παίκτη πάνω από τα 30 κι εφτά που ακόμα δεν έχουν κλείσει τα 26, είναι κάτι που δεν μπορείς να το υποτιμήσεις. Οι Έλληνες έπαιξαν με καρδιά, πάθος και έστυψαν όλο το χυμό από τη Μακάμπι, αλλά το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών και η Μακάμπι είναι νικήτρια».


Αντώνης Μπότσικας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x