Ελλάδα

Γιώργος Παπαδάκος: «Και βέβαια θα είμαι στο Streetball…»

Ο Γιώργος Παπαδάκος, ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, μίλησε αποκλειστικά στον Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3. Ο παλαίμαχος σέντερ, θα είναι ένα από τα λαμπερά πρόσωπα της διοργάνωσης Streetball 2 X 2 που ετοιμάζει ο Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3 σε συνεργασία με τον Capital Radio 90.7 το τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου.

Ο Γιώργος Παπαδάκος, ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, μίλησε αποκλειστικά στον Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3. Ο παλαίμαχος σέντερ, θα είναι ένα από τα λαμπερά πρόσωπα της διοργάνωσης που ετοιμάζει ο Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3 σε συνεργασία με τον Capital Radio 90.7 το τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου.

Ο Ελληνοκαναδός ο οποίος συνεχίζει και βρίσκεται κοντά στο μπάσκετ, εμφανίστηκε αρκετά κεφάτος, ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν καρφώνει σε μπασκέτες αλλά στους αγαπημένους του κεφτέδες, ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα κάνει μια μίνι προετοιμασία για να βρεθεί και πάλι δίπλα στον παλιό του συμπαίκτη, τον Γιώργο Σιγάλα για να αντιμετωπίσουν ερασιτέχνες μπασκετμπολίστες σε ομάδες 2Χ2 στην πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη»

- Γιώργο γειά σου! Ο κόσμος έχει καιρό να σε δει να αγωνίζεσαι όμως έχεις λίγο χρόνο για να δείξεις το καλό σου πρόσωπο….

(γέλια) «Ναι, έχω λίγο καιρό να αγωνιστώ μπροστά σε κοινό αλλά η χαρά μου είναι μεγάλη που θα βρεθώ σ’ έναν αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό και φυσικά κοντά σε φίλους όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Μανώλης Παπαμακάριος αλλά και ο Ίαν (Βουγιούκας)».

- Νομίζω ότι δεν θα το πολυσκεφτείς για το ποιος θα είναι συμπαίκτης σου…

- Ο κόσμος περιμένει από σας να συμμετάσχετε με έναν τρόπο που δεν σας έχει ξαναδεί μέχρι σήμερα. Εσύ από μικρός στον Καναδά, είχες την ευκαιρία να αγωνιστείς σε μονά παιγνίδια ή στα κλασσικά Streetball όπου έχουμε έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού και της «ταπείνωσης» για το ποιος είναι καλύτερος. Όλα αυτά όμως σε αυστηρά πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι».

«Ναι, ειδικά στην Αμερική, είναι γνωστό το τι γίνεται με τους μαύρους και πως προσπαθούν να επιβληθούν στους λευκούς. Είναι οι όροι του παιγνιδιού τέτοιοι. Προσέξτε, μιλάμε για παιγνίδι!. Μην το ξεχνάμε αυτό… Έτσι και ‘γω λοιπόν, μικρός, έπαιρνα μέρος στα μονά αυτά παιγνίδια και είχαμε τις «κόντρες» μας. Τώρα βέβαια, δεν καρφώνω σε μπασκέτες αλλά σε κάτι κεφτέδες σε ταβέρνες ή ρέσταραν (γέλια)».

- Για τους φίλους του μπάσκετ οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ζήσουν τον Γιώργο ως μπασκετμπολίστα, πρέπει να πούμε ότι ήρθε στην Ελλάδα το 1988 κι έπαιξε μέχρι το 1996 στον Ολυμπιακό. Συμμετείχε με πολύ μεγάλους συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα της χώρας μας κι όλοι μαζί, συνέβαλαν τα μέγιστα στο να φτάσουν οι Έλληνες να αγαπήσουν τόσο το μπάσκετ….

«Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα στους Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Χριστοδούλου και τα άλλα παιδιά. Όταν μας καλούν σε διάφορες εκδηλώσεις για να μας τιμήσουν όπως έγινε πριν από καιρό στο forum με τους καλύτερους μπασκετμπλίστες, τέτοια πράγματα, δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα».

- Γιώργο κάτι τελευταίο… Πως είδες τους τελικούς των δύο αιωνίων αντιπάλων;

«Σαν Ολυμπιακός που είμαι, ήθελα να κερδίσει η ομάδα μου αλλά θεωρώ ότι ο Παναθηναίκός σε γενικές γραμμές, ήταν πιο καλός, πιο έτοιμος γι’ αυτές τις μάχες και δίκαια κατάκτησε αυτόν τον τίτλο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε στη διαιτησία ή σε κάτι άλλο. Αυτά είναι πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να στέκεται κάποιος από τη στιγμή που μιλάμε για τέσσερις διαφορετικούς αγώνες».

- Καλή αντάμωση λοιπόν σε περίπου 20 μέρες στο Ρέθυμνο…

«Να είστε καλά, θα είμαι εκεί»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x