Ελλάδα

Στου Κουφού τη... ρότα

Με όπλο -για ακόμα μία φορά- την άμυνα και τον Κώστα Κουφό να δείχνει το δρόμο στην επίθεση κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, η Εθνική ομάδα πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι. Οι Έλληνες επικράτησαν της ομάδας του Μπάουερμαν με 69-56, κάνοντας το 2/2 στο τουρνουά του Μπάμπεργκ. Για λιγότερο από ένα λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Με όπλο -για ακόμα μία φορά- την άμυνα και τον Κώστα Κουφό να δείχνει το δρόμο στην επίθεση κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, η Εθνική ομάδα πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι. Οι Έλληνες επικράτησαν της ομάδας του Μπάουερμαν με 69-56, κάνοντας το 2/2 στο τουρνουά του Μπάμπεργκ.

Για λιγότερο από ένα λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία των παικτών του Ηλία Ζούρου και ειδικά του Γιάννη Μπουρούση πάνω στον άσο των Ντάλας Μάβερικς.

Ένταση μεταξύ Φώτση και Γιάγκλα στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα αμφότεροι να αποβληθούν με ντισκαλιφιέ.

Ο Ίαν Βουγιούκας και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν οι μοναδικοί παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Την Κυριακή στις 15:30 το τελευταίο φιλικό επί γερμανικού εδάφους κόντρα στο Βέλγιο.

Το ματς

Για ακόμα ένα ματς η Εθνική ομάδα είχε ως προτεραιότητα να παίξει καλή άμυνα και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Μόλις τρεις πόντους (από τρίποντο του Χέρμπερ) δέχθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πέντε πρώτα λεπτά ενώ την ίδια στιγμή έχοντας τους Καλάθη και Παπανικολάου σε κέφια έπαιρνε προβάδισμα πέντε πόντων (3-8). Ο Κέιμαν ήταν αυτός που πήρε πάνω του τη Γερμανία καθώς το μεγάλο αστέρι, Ντιρκ Νοβίτσκι, έδειξε να μην είναι στην καλή του ημέρα. Ανέβασαν στροφές οι παίκτες του Μπάουερμαν εκμεταλλευόμενοι το αντιαθλητικό φάουλ του Καλάθη και μείωσαν σε 11-12. Ξαναπήρε το προβάδισμα η Ελλάδα (11-17), ωστόσο το τρίποντο του Σάφαρτσικ μίκρυνε την ψαλίδα (14-17).

Όπως τελείωσε η πρώτη περίοδος, έτσι ξεκίνησε η δεύτερη. Ο Σάφαρτσικ ευστόχησε και πάλι από τα 6,75 και έφερε το ματς στα ίσα (17-17). Παρότι για δύο συνεχόμενες φάσεις ο άσος των Ντάλας Μάβερικς έδειξε να ξυπνά βάζοντας καλάθι και κόβοντας το Φώτση αμέσως μετά, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν πτοήθηκαν. Πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έδειξαν πειθαρχία στην επίθεση και με τον Κουφό μπροστάρη και τον «Μπάτμαν» να τον ακολουθεί όχι μόνο ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ αλλά έφτασαν τη διαφορά στο +15 (28-43) στο ημίχρονο .

Καθαρό μυαλό μόνο για άμυνα είχε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα. Κουφός και Μπουρούσης έφεραν την Εθνική +17 (32-49), ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα η επιθετική λειτουργία μπλόκαρε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τη δυνατότητα να τρέξει ωστόσο λίγο η ατυχία λίγο οι κακές επιλογές, της κόστισαν την ευκαιρία να ξεφύγει. Μόλις 10 πόντους πέτυχαν στο τρίτο δεκάλεπτο οι Έλληνες παίκτες, το καλό όμως ήταν πως περιόρισαν τους αντιπάλους τους στους 9 (37-53).

Άναψαν τα αίματα στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Φώτσης δέχθηκε αγκωνιά από τον Γιάγκλα πάνω στην άμυνα με αποτέλεσμα ο φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο να ματώσει στο κούτελο. Μεταξύ των παικτών υπήρξε ένταση και οι διαιτητές τους απέβαλαν με ντισκαλιφιέ με τον 30χρονο Γερμανό σέντερ, μάλιστα, να αποχωρεί εκνευρισμένος. Ο Μπάουερμαν δεν είχε και πολλά να κάνει για να χτυπήσει το ματς δεδομένου ότι ο Νοβίτσκι ήταν σε κακή ημέρα. Το μόνο που κατάφεραν οι Γερμανοί ήταν να μειώσουν καθώς οι παίκτες της Εθνικής χαλάρωσαν προς το τέλος (56-69).

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 28-43, 37-53, 56-69

Γερμανία (Ντιρκ Μπάουερμαν): Μπέντσινγκ 4, Χέρμπερ 3, Χάμαν 6, Σάφαρτσικ 9 (3), Σβέτχελμ 6, Πλάις 2, Κέιμαν 15 (6 ριμπάουντ), Νοβίτσκι 11, Γιάγκλα, Σούλτσε, Όλμπρεχτ, Γκίντερ, Στάιγκερ, Βισότσκι

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Βασιλειάδης 4, Μπουρούσης 14 (8 ριμπάουντ), Ζήσης 11, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 2, Κουφός 17, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 1, Σλούκας 3, Μάντζαρης, Μπράμος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x