Ελλάδα

«Πράσινος» με τη βούλα ο Σισκάουσκας

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Ραμούνας Σισκάουσκας, αφού το μεσημέρι της Κυριακής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι» έναντι 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Λιθουανός φόργουορντ βρίσκεται στην Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θεωρώ μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με εκείνους της ομάδας, δηλαδή πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα», δήλωσε και αναφερόμενος στον νέο του προπονητή, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, είπε: «Τον θεωρώ τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε»

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Ραμούνας Σισκάουσκας, αφού το μεσημέρι της Κυριακής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι» έναντι 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Λιθουανός φόργουορντ έφτασε στην Ελλάδα στις 1:05 μέσω Φρανκφούρτης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θεωρώ μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με εκείνους της ομάδας, δηλαδή πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα. Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα είναι και το γεγονός πως το Final 4 θα γίνει στην Αθήνα», δήλωσε ο διεθνής άσος, που προ ενός μήνα αγωνιζόταν στη Μπενετόν Τρεβίζο με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ αναφερόμενος στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ο 28χρονος ύψους 1,98μ. άσος είπε: «Τον θεωρώ τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε». Όσο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είπε: «Τον γνωρίζω καλά από τους αγώνες με τη Μπενετόν για τη φάση των 16 της Ευρωλίγκα. Είναι από τους πιο θερμούς και… φωνακλάδες οπαδούς της Ευρώπης». Ερωτηθείς αν έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό απέφυγε να απαντήσει και… φυγαδεύτηκε από τον μάνατζέρ του.

Ο Σισκάουσκας αγωνιζόταν την τελευταία διετία στη Μπενετόν Τρεβίζο με την οποία και κατέκτησε το πρωτάθλημα και αναδείχθηκε MVP των τελικών. Φέτος στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους (56,6% στα δίποντα, 41,8 στα τρίποντα και 71,1% στις βολές), 28 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1,4 κλέψιμο σε 15 αγώνες.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σακαλάι Βίλνιους όπου και παρέμεινε ως το 1999, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Λιέτουβος Ρίτας, όπου και παρέμεινε ως το 2004. Είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας με την οποία κατέκτησε το 2003 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ ακόμη έχει λάβει μέρος στα Ευρωμπάσκετ του 2001 και του 2005. Παράλληλα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και του 2004 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Σπύρος Ευδοξιάδης, Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x