Παίκτης του Άρη είναι και τυπικά ο διεθνής Λιθουανός, Σιμόνας Σεραπίνας. Ο 24χρονος φόργουρντ έστειλε την Τρίτη στα γραφεία της ΚΑΕ υπογεγραμμένο το διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους» και ακολούθως η μεταγραφή του ανακοινώθηκε και επίσημα. "Θέλω να κερδίσω τα πάντα με τον Άρη", δήλωσε ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις. "Χαλάει" του Γιαννούλη;
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει: «Ο Αρης Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνει την απόκτηση του Σιμόνας Σεραπίνας. Ο 24χρονος Λιθουανός φόργουορντ που έχει ύψος 1.97, συμφώνησε να φοράει την «κίτρινη» φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια και έστειλε σήμερα υπογεγραμμένο το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας».
Ο Σιμόνας Σεραπίνας αποτελεί το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη για τη φετινή σεζόν μετά τους Καλαϊτζή, Παντελιάδη και Τσαλδάρη. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ταλαντούχου φόργουορντ είναι η ικανότητά του στο σκοράρισμα τόσο από κοντινή, όσο και από μακρινή απόσταση. Από το 2001 μέχρι και πέρσι αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις Κάουνας, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Λιθουανίας, το 2004 και το 2005, και το πρωτάθλημα της Βαλτικής Λίγκας το 2005.
"Θέλω να κερδίσω τα πάντα με τον Άρη"
To νέο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρινόμαυρων" μίλησε λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στο επίσημο site της ΚΑΕ στο διαδίκτυο για τις φιλοδοξίες του, ενόψει και της πρόκλησης που λέγεται Ευρωλίγκα.
Σιμόνας, ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα ως παίκτης πλέον του Αρη;
"Αισθάνομαι υπέροχα! Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και νιώθω πολύ χαρούμενος που η νέα μου ομάδα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα, αισθάνομαι λίγο περίεργα, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε μια ομάδα εκτός της Λιθουανίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να συνηθίσω. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω και ο κόουτς, με τον οποίο είχα τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία και μου εξήγησε τι θέλει από εμένα. Μου άρεσε ο τρόπος που σκέφτεται και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία».
Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;
«Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι έχει «τρελούς» φιλάθλους! Έχω καλή πληροφόρηση για τον κόσμο, από φίλους μου Λιθουανούς που έχουν παίξει ως αντίπαλοί του. Όλοι μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Γνωρίζω επίσης ότι ο Αρης είναι μια ιστορική ομάδα και προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ για τον σύλλογο, μέσω διαφόρων site στο ίντερνετ. Έχω ακούσει επίσης ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη και θα είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να ζήσω σε αυτήν».
Με δεδομένο ότι αγωνίστηκες στην Ευρωλίγκα τα τελευταία τρία χρόνια και έχεις αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται μια ομάδα για να πάει ψηλά σε ένα τόσο σημαντικό και συνάμα υψηλού επιπέδου θεσμό;
«Βασικά οι περισσότερες εμπειρίες που έχω από την Ευρωλίγκα προήλθαν μέσα από την περσινή μου συμμετοχή με τη Ζαλγκίρις, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές είχα μικρή συμμετοχή. Πράγματι, το επίπεδο της Ευρωλίγκα είναι υψηλό. Οι παίκτες και οι ομάδες πρέπει να παλεύουν σε κάθε αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αν θέλουν να πάνε ψηλά. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς».
Βλέποντας τα στατιστικά σου, είναι εμφανές ότι διαθέτεις εξαιρετικό σουτ. Ειδικά από τα 6.25.
«Μου αρέσει να επιχειρώ τρίποντα, αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση το μόνο που με ενδιαφέρει. Θέλω να είμαι καλός σε όλους τους τομείς. Στην άμυνα, στα ριμπάουντ, στα κλεψίματα, να μοιράζω ασίστ και γενικότερα να βοηθώ τους συμπαίκτες μου. Μερικές φορές μπορεί να πετύχω μερικά συνεχόμενα τρίποντα, αλλά μου αρέσει να παίζω για το σύνολο και όχι ατομικά".
-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με τον Αρη;
«Πρώτα από όλα γνωρίζω ότι έρχομαι στη θέση του Νικολάι Πάντιους, με τον οποίο τυχαίνει να έχουμε τον ίδιο ατζέντη. Είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρσι με τον Αρη και ήταν λογικό που τον αγάπησε τόσο πολύ ο κόσμος. Από την πλευρά μου, θα κάνω τα πάντα για να αγαπήσουν και εμένα το ίδιο. Νιώθω υποχρέωση να αποδείξω στον εαυτό μου, σε όσους με εμπιστεύτηκαν, αλλά και όσους με επικρίνουν ότι μπορώ να προσφέρω. Επιθυμία μου είναι να κερδίσω τα πάντα με τον Αρη. Ασφαλώς αυτό το πράγμα δε θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά είναι καλό να έχεις υψηλούς στόχους και να πασχίζεις για να τους πετύχεις. Η εμπειρία μου λέει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κάθε ένα είναι εξίσου σημαντικό και θα πρέπει να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο».
Εμπλοκή με Γιαννούλη
Εν τω μεταξύ, η χρονική διάρκεια του συμβολαίου φαίνεται πως αποτελεί το «αγκάθι» για τη μεταγραφή του Γιάννη Γιαννούλη στους "κιτρινόμαυρους". Ο παίκτης φέρεται πως επιμένει σε κλειστό διετές συμβόλαιο, με τους Θεσσαλονικείς να επιθυμούν συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν ξανά την Τετάρτη για να βρουν μια πιθανή φόρμουλα συνεργασίας.
Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






