Το πως θα αντικατασταθεί μια ομάδα στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, εφόσον αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο Πανελλήνιος και τα κριτήρια, πέρα από τη βαθμολογία, που θα ισχύσουν, ώστε να αγωνιστεί μια ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, συζητήθηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη.
Εννοείται πως οι ομάδες που θα παίρνουν τις δυο πρώτες θέσεις στη βαθμολόγια της Α2 θα ανεβαίνουν στην Α1, όμως αν η ΕΕΑ δεν δώσει το «πράσινο φως» σε κάποιον σύλλογο, θα πρέπει να υπάρξουν άλλα δεδομένα.
Έτσι, αποφασίστηκε να συσταθεί μια πενταμελής επιτροπή, που θα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της ΕΟΚ και δύο της Λίγκας και θα αποφασίζει, βάσει των κριτηρίων που θα θεσπιστούν. Το θέμα είναι να αποφασίζει νωρίς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να υπάρχει ο σχετικός χρόνος για να αντικατασταθεί η «προβληματική» ομάδα.
Επίσης, συζητήθηκε η μείωση των χρεών προς τους παίκτες.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






