Ελλάδα

Ένταση στην κλήρωση

Ο τελικός άρχισε νωρίς... Στην κλήρωση για τους διαιτητές του πέμπτου τελικού υπήρξε ένταση για τους ρέφερι που συμμετείχαν στη διαδικασία. Για «στημένο πρωτάθλημα» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός,Γιώργος Σκινδήλιας, εκφράζοντας παράπονα για τη μη ενημέρωση από την ΚΕΔ για τους διαιτητές που θα εξαιρούνταν.«Την άλλη φορά που θα θέλουν να έρθουν μέλη του ΔΣ του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ,θα καθίσουν στις λευκές πολυθρόνες», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που δεν θα μεταβεί τελικά στο ΣΕΦ

Ο τελικός άρχισε νωρίς... Στην κλήρωση για τους διαιτητές του πέμπτου τελικού υπήρξε ένταση για τους ρέφερι που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, που εκπροσώπησε τους «ερυθρόλευκους» μαζί με τον γενικό διευθυντή Χρήστο Σταυρόπουλο, έκανε λόγο για «στημένο πρωτάθλημα» κατηγορώντας την ΚΕΔ για το γεγονός ότι δεν την ενημέρωσε για την εξαίρεση των Πηλοΐδη, Καρακατσούνη και Κορομηλά, λόγω της συμμετοχής τους σε σεμινάριο της FIBA στην Ισπανία. Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνου Παπαδόπουλου και οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά. «Δηλαδή θέλετε να πείτε πως εμείς πετάξαμε τις πέτρες στο πούλμαν, ώστε να μην γίνει το πρώτο ματς και να φτάσουμε στο πέμπτο παιχνίδι και να πέσουμε πάνω στο σεμινάριο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μας λένε συνέχεια για τον Πηλοϊδη. Γιατί άραγε;», αναρωτήθηκε ο Μάνος Παπαδόπουλος και απάντησε ο Γιώργος Σκινδήλιας: «Γιατί μας στέρησε ένα πρωτάθλημα και δεν έδωσε ένα επιθετικό φάουλ στον Πρίντεζη στον δεύτερο τελικό που θα μας έδινε τη νίκη. Γιατί οι διαιτητές δεν έγραψαν για τον προπηλακισμό στο ημίχρονο στον τέταρτο τελικό;», για να απαντήσει ο Μάνος Παπαδόπουλος: «Δεν υπήρξε προπηλακισμός, μόνο διαμαρτυρίες. Αλλοι προπηλακίζουν και δεν γράφεται τίποτα στο φύλλο αγώνα», εννοώντας το περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Μίλαν Τόμιτς και Τόμι Σχινά στην κανονική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, παραδέχτηκε πως θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι ομάδες γι’ αυτή την εξαίρεση, αλλά τις κάλεσε να μην μπουν στη διαδικασία πρώιμης κριτικής.
«Οι δύο ομάδες, οι θεωρητικά καλύτερες στην Ελλάδα -και όχι μόνο στα play offs, αλλά στην Ευρώπη- θα συναντηθούν και στον πέμπτο τελικό και με τη βοήθεια αυτών των ομάδων παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα και κρατάνε τη σημαία του μπάσκετ στην Ελλάδα μαζί με την Εθνική. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτοκριτική σήμερα, θα φωνάξουμε κι εσάς να δούμε πού φταίξαμε που πετύχαμε και πού όχι. Ένα να ξέρετε ότι προσπαθήσαμε. Συνεδριάζαμε κάθε εβδομάδα προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε τους διαιτητές, τους παρατηρούσαμε με τη βοήθεια και συναδέλφων παρατηρητών. Στην Ελλάδα κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος βέβαια. Επίσης, για το θέμα των διαιτητών που βρίσκονται σε σεμινάριο, έγιναν προσπάθειες ώστε να είναι παρόντες και στην κλήρωση, αλλά δεν ήταν δυνατό να ακυρωθεί η συμμετοχή τους σε αυτό», ανέφερε.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που ήταν παρών στη διαδικασία, δεν μίλησε κατά τη διάρκεια αυτής, ωστόσο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη μη διάθεση μπουθ για να παρακολουθήσει από εκεί τον αποψινό αγώνα (τελικώς δεν θα μεταβεί το ΣΕΦ για λόγους ασφαλείας). Μάλιστα κατά τις χειραψίες με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού είπε πως «... την επόμενη φορά που θα θέλουν μέλη της διοίκησης του Ολυμπιακού να έρθουν στο ΟΑΚΑ, θα τους βάλουμε στις άσπρες πολυθρόνες», εννοώντας τα καθίσματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τους πάγκους και δίπλα από το παρκέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x