Ελλάδα

«Πρέπει να μάθουμε και… χωρίς Διαμαντίδη»

Στις ιδιαιτερότητες που θα έχουν τα φιλικά του Παναθηναϊκού στη Σόφια στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Βουλγαρία. Ο κόουτς των «πράσινων», που δεν θα έχει στη διάθεση του τους Διαμαντίδη και Ούκιτς, τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να μάθει να δουλεύει κάτω από τις… δυσκολότερες συνθήκες. Επιπλέον τόνισε ότι μετά από αυτούς του αγώνες θα υπάρξει η δυνατότητα να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας.

Στις ιδιαιτερότητες που θα έχουν τα φιλικά του Παναθηναϊκού στη Σόφια στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Βουλγαρία.

Ο κόουτς των «πράσινων», που δεν θα έχει στη διάθεση του τους Διαμαντίδη και Ούκιτς, τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να μάθει να δουλεύει κάτω από τις… δυσκολότερες συνθήκες.

Επιπλέον τόνισε ότι μετά από αυτούς του αγώνες θα υπάρξει η δυνατότητα να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας.

«Ταξιδεύουμε στη Σόφια για το πρώτο, δυνατό, τουρνουά της σεζόν με μία πάρα πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα για την ομάδα μας. Πάμε στη Βουλγαρία χωρίς να έχουμε στη σύνθεσή μας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και χωρίς τον Ούκιτς. Δηλαδή πάμε να παίξουμε μην έχοντας δύο από τους τρεις πλέι μέικερ μας. Έχουμε αυτές τις δύο απουσίες σε μία καίρια θέση που πολύ δύσκολα μπορείς να την καλύψεις. Άλλες θέσεις καλύπτονται πιο εύκολα, αλλά αυτή του πλέι μέικερ είναι ιδιαίτερη», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε: «Βέβαια, αυτό που έχω πει και στους παίκτες είναι ότι πρέπει όλα να τα βλέπουμε θετικά. Μέσα από τους αγώνες αυτούς θα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε και χωρίς τον Διαμαντίδη. Είναι ένα πολύ σπάνιο τεστ για εμάς και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Κάτι ανάλογο μπορεί να μας συμβεί και κατά την διάρκεια της σεζόν και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε. Κάτι που όλοι απευχόμαστε».

Όσο για το τι περιμένει ο «Άρτζι» στη Βουλγαρία;

«Έχουμε μαζί μας τον Άρμστρονγκ. Ένα παιδί που δεν είναι πολύ καιρό μαζί μας και προσπαθούμε όλοι μαζί να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μπορέσει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει. Τη Δευτέρα περιμένουμε να έρθει μαζί μας και ο Ούκιτς ενώ είμαστε στην αναζήτηση ενός ακόμα παίκτη. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά που έχουμε, στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει μέσα από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας να συνεχίσουμε να βλέπουμε την διάθεση που έχουν οι παίκτες μας, το ομαδικό πνεύμα αλλά και σιγά-σιγά να βγαίνουν και οι αυτοματισμοί. Μόλις γυρίσουμε πίσω θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που δώσαμε. Να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Να δούμε στο βίντεο τι έχουμε κάνει και να δουλέψουμε σε ό,τι πήγε λάθος. Η εικόνα είναι πιο δυνατή από την ομιλία».

Στις απουσίες των Διαμαντίδη και Ούκιτς στάθηκε και ο Χάρης Γιαννόπουλος: «Τα φιλικά παιχνίδια στην προετοιμασία παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Βλέπεις τι έχεις κάνεις μετά από τόσες πολλές και δύσκολες προπονήσεις και έχει την ευκαιρία να “δεθείς” σαν ομάδα. Αυτήν την στιγμή εμάς μας λείπουν δύο πλέι μέικερ και πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το κενό τους. Είναι οι παίκτες που θα κινούν τα νήματα στην περιφέρεια, αλλά το θέμα για εμάς είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με αυτές τις καταστάσεις. Να δούμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε και χωρίς τους Διαμαντίδη και Ούκιτς».

Από την πλευρά του, ο Γάιος Σκορδίλης, δήλωσε έτοιμος να ενισχύσει με κάθε τρόπο την νέα του ομάδα, ενώ εξέφρασε την ανυπομονησία του να παίξει στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση:

«Είναι πολύ σημαντικό ταξίδι για εμάς. Θα είμαστε όλη η ομάδα μαζί για αρκετό διάστημα και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε “ένα”. Να “δεθούμε” ακόμα περισσότερο. Είναι σίγουρα μειονέκτημα για εμάς που θα πάμε να παίξουμε χωρίς του Διαμαντίδη και Ούκιτς, τα βασικά μας πλέι μέικερ, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Εμείς πέφτουμε κατευθείαν στα βαθιά και όπως μας είπε και ο κόουτς θα πρέπει να μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε την κάθε δυσκολία. Να προετοιμαζόμαστε για όλες τις καταστάσεις και πάντα να παλεύουμε για το καλύτερο. Δεν έχω άγχος προσαρμογής. Με τα περισσότερα παιδιά έχω παίξει ως αντίπαλος και τα γνωρίζω. Με τον Γιαννόπουλο και τον Κόμματο έχουμε παίξει και συμπαίκτες οπότε όλα είναι οικεία για εμένα. Η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ για την Euroleague. Θα είναι πρωτόγνωρο για εμένα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ αλλά και να κάνω ότι μου ζητηθεί από τον προπονητή μου».


Το πρόγραμμα του τουρνουά

Στο τουρνουά της Σόφιας θα συμμετάσχουν πέραν του Παναθηναϊκού η «οικοδέσποινα» Λουκόιλ Ακαντέμικ, ο Ερυθρός Αστέρας και Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
18.30 Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας
20.30 Λουκόιλ Ακαντέμικ-Μπαρτσελόνα

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
17.00 Αγώνας για την 3η θέση
19.00 Τελικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x