Η υπεράσπιση του τίτλου είναι ο πρώτος στόχος της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ κάτι που το ξέρουν καλά τόσο οι Έλληνες διεθνείς όσο και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Δεν ασχολούμαστε αν είναι οι αντίπαλοι μας είναι εύκολοι ή δύσκολοι, αλλά θέλουμε εμείς να είμαστε σε καλή κατάσταση, σωματικά και πνευματικά προετοιμασμένοι κατάλληλα, γιατί έχουμε το ταλέντο και την αξία να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, ενώ και ο Νίκος Χατζηβρέττας επεσήμανε πως όλα εξαρτώνται από την δική τους απόδοση. Στις αλλαγές διεξαγωγής αναφέρθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.
«Για την κλήρωση δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που να περνά από το χέρι μας. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε πολλά μετά την κλήρωση και αφού μάθαμε τους πρώτους αντιπάλους μας στον όμιλο» τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής για την κλήρωση στον Α’ όμιλο που θα διεξαχθεί στην πόλη Γρανάδα.
«Θα παίξουμε με δυνατές και... «πεινασμένες» ομάδες, όπως είναι η Σερβία, ενώ έχουμε κι έναν «άγνωστο» αντίπαλο που θα μάθουμε, λίγες ημέρες, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Και σ’ αυτό το «Ευρωμπάσκετ», υπάρχουν 10-11 ομάδες που είναι ικανές να φτάσουν ψηλά και να διεκδικήσουν ακόμα και μετάλλιο. Κανένας αντίπαλος δεν θα είναι εύκολος. Υπενθυμίζω, όμως, ότι ύστερα και από την κλήρωση του προηγούμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι αντίπαλοι μας ήταν δύσκολοι, αλλά η Εθνική μας ομάδα ανταποκρίθηκε και αποδείχτηκε ότι τα δυνατά παιχνίδια έκαναν μόνο καλό στην πορεία μέχρι τον τελικό. Συνεπώς, δεν ασχολούμαστε αν είναι οι αντίπαλοι μας είναι εύκολοι ή δύσκολοι, αλλά θέλουμε εμείς να είμαστε σε καλή κατάσταση, σωματικά και πνευματικά προετοιμασμένοι κατάλληλα, γιατί έχουμε το ταλέντο και την αξία να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο» είπε ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών και συνέχισε για την ευθύνη των τίτλων που κατέκτησαν οι διεθνείς παίκτες και ο ίδιος με τους συνεργάτες του, τα δυο τελευταία χρόνια: «Διαισθανόμαστε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην Εθνική ομάδα και στο σημείο που έχει φτάσει σ’ ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Δεν μας φορτώνει με νέο άγχος τα δυο μετάλλια που κατέκτησε η Εθνική, αλλά μας διατηρούν σε πλήρη εγρήγορση για να δώσουμε την ανάλογη συνέχεια και σ’ αυτή την νέα πρόκληση που μας περιμένει. Γνώμονας μας παραμένει να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες φιλάθλους για το ελληνικό μπάσκετ. Θα σκεφτούμε παιχνίδι-παιχνίδι και δεν ασχολούμαστε ακόμα με ποιες ομάδες θα διασταυρωθούμε στην επόμενη φάση. Η Εθνική θα είναι έτοιμη», κατέληξε.
Νίκος Χατζηβρέττας: « Όλα εξαρτώνται από εμάς»
Από την πλευρά των παικτών ο Νίκος Χατζηβρέτας τόνισε πως όλα εξαρτώνται από την δική τους απόδοση…«Παίζει σίγουρα ρόλο η κλήρωση για την πορεία σε μια τέτοια διοργάνωση, αλλά πολύ σημαντικότερο ρόλο παίζει σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς! Έχουμε δυνατές ομάδες στον όμιλό μας. Σε τέτοιο επίπεδο όμως είναι και κάτι αναμενόμενο. Το πλέον σημαντικό είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς στη διοργάνωση, σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς εκείνη την περίοδο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια διοργάνωση στην οποία οι αγώνες είναι συνεχείς. Πρέπει να υπάρχει και διάρκεια και συνέχεια στην προσπάθεια. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε κάτοχοι του τίτλου, αλλά θα πρέπει και στο γήπεδο να αποδείξουμε τη συνέχειά μας, τη διατήρησή μας στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, όταν έρθει η ώρα να μπούμε στο παρκέ»
Βασιλακόπουλος: «Δυο οι λόγοι των αλλαγών»
Ο πρόεδρος της FIBA Europe, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για τα κριτήρια των αλλαγών του συστήματος του Ευρωμπάσκετ, ενώ για την κλήρωση, τόνισε πως δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις και κάθε σχολιασμός είναι περιττός.
«Οι λόγοι της αλλαγών ήταν δυο. Πρώτον, γιατί θέλαμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα στις πιό ομάδες για να παίξουν τρία ακόμα παιχνίδια στην επόμενη φάση και να μην φύγουν σύντομα από την διοργάνωση με το προηγούμενο σύστημα νοκ-άουτ που ίσχυε. Δεύτερον, γιατί οι πρώτοι των τεσσάρων ομίλων, δεν έπρεπε να παραμένουν αδρανείς έως ότου δώσουν τον επόμενο αγώνα τους, στην προημιτελική φάση. Αντίθετα, με το νέο σύστημα, κάθε ομάδα που έχει τις δυνατότητες να διακριθεί, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια. Δίνεται σημασία στην λεπτομέρεια του αποτελέσματος, πέραν της νίκης και της ήττας, αφού οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα τους στην δεύτερη φάση και στην νέα βαθμολογία θα παίξει ρόλο και η διαφορά πόντων» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος που ικανοποιήθηκε από την διαδικασία της κλήρωσης, την οποία διοργάνωσαν οι Ισπανοί.
Για την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολίασε: «Δεν υπάρχουν καλές ή κακές κληρώσεις, εκ των προτέρων. Ειδικά, στο επίπεδο που έχει φτάσει να αγωνίζεται η Εθνική ομάδα, κάθε σχολιασμός για την κλήρωση είναι περιττός. Μόνο στο γήπεδο, μπορεί να αποδειχτεί αν οι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας θα είναι εύκολοι ή δύσκολοι, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι τίτλοι των δυο τελευταίων χρόνων και το επίπεδο της Εθνικής ομάδας, καταδεικνύουν την συνέχιση της πορείας του ελληνικού μπάσκετ και στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






