Ο Έλληνας γκαρντ επεσήμανε πως τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (για πρωτάθλημα και κύπελλο) δεν πρέπει να απασχολούν ακόμα τον ίδιο και τους συμπαίκτες τους, καθώς προέχει η επιστροφή στις νίκες στην Ευρωλίγκα, απέναντι στους Γερμανούς.
Ο Ξανθόπουλος, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο ματς κόντρα στον Άρη, τόνισε ακόμα πως το «τριφύλλι» θα πρέπει να ξεπεράσει τη… μάστιγα των «νεκρών» διαστημάτων που παρουσιάζει συχνά στους αγώνες του:
«Ναι μεν κερδίσαμε τον Άρη, αλλά είχαμε πάλι νεκρά διαστήματα. Θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό το θέμα, γιατί στα παιχνίδια μας το παρουσιάζουμε.
Βέβαια παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχουμε κατά καιρούς πολλούς τραυματισμούς και δεν μπορούμε ούτε στις προπονήσεις να είμαστε όλοι μαζί, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.
Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση για να μην γκρεμίζουμε ό,τι χτίζουμε με κόπο κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, διότι και η συνέχεια είναι πολύ σημαντική».
Όσο για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης υπογράμμισε:
«Σκεφτόμαστε -και πρέπει να σκεφτόμαστε- μόνο το ματς με την Μπάμπεργκ. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος της ομάδας έχει στο μυαλό του τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό (σ.σ.: στις 4/2 για το πρωτάθλημα και στις 10/2 στον τελικό του Κυπέλλου), αλλά επειδή και στο παρελθόν έχω ζήσει ανάλογες καταστάσεις και γνωρίζω, δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το ντέρμπι, γιατί μπορεί να πάθουμε καμία ζημιά με την Μπάμπεργκ.
Μην ξεχνάτε ότι το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι υψηλό, ενώ και η γερμανική ομάδα κόντεψε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ. Το μυαλό μας μόνο εκεί. Όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






