Ελλάδα

Καλαιτζής: «Στις δυνατότητες μας, η Ζαλγκίρις»

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης, ο Γιώργος Καλαιτζής. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. «Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντική για μας, όσον αφορά τη συνέχεια των υποχρεώσεων μας στο πρωτάθλημα και έχει επιδράσει θετικά στην ψυχολογία μας.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης, ο Γιώργος Καλαιτζής. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. «Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντική για μας, όσον αφορά τη συνέχεια των υποχρεώσεων μας στο πρωτάθλημα και έχει επιδράσει θετικά στην ψυχολογία μας.

Το ότι τα καταφέραμε οφείλεται στο γεγονός ότι ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις, το οποίο όμως είναι μέσα στις δυνατότητες μας να το κερδίσουμε. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».


"Η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει"

Για όλα όσα αφορούν την ομάδα του Άρη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis», ο Θανάσης Παπαχατζής μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας. «Το 7/7 σημαίνει πως η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει και βρίσκεται στην τριάδα του πρωταθλήματος. Βρισκόμαστε ακόμα στην 8η αγωνιστική και δεν έχουμε φτάσει ούτε στο 1/3 της κανονικής περιόδου. Είναι νωρίς και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής δουλειά αφού θέλουμε και το top 16 της Euroleague. Όταν παίζουμε με τις μεγάλες ομάδες στοχεύουμε στη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βοηθός του Αντρέα Ματζόν.

Ο Θανάσης Παπαχατζής συνέχισε, κάνοντας την σύγκριση ανάμεσα στην φετινή νίκη και αυτήν προ διετίας στο ΣΕΦ. «Η χθεσινή συνταγή νίκης ήταν διαφορετική από αυτή προ διετίας. Η φιλοσοφία του Ματσόν ήταν διαφορετική με εκείνη του Μπάρτον. Τότε παίζαμε επιθετικό μπάσκετ και είχαμε βάλει 97 πόντους, ενώ τώρα δίνουμε περισσότερο βάρος στην άμυνα. Και στις δύο περιπτώσεις η ουσία είναι να παίζει καλά η ομάδα και να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το γεγονός πως μια ομάδα κερδίζει στο παρελθόν δίνει δύναμη στους επόμενους παίκτες αυτής».

Όσον αφορά το παιχνίδι με την Μπενετόν, τόνισε ότι: «Καθίσαμε κάτω και κάναμε την αυτοκριτική μας και ποια λάθη έπρεπε να διορθώσουμε. Υπήρχε καλή διάθεση απ΄ όλους να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε. Όταν υπάρχει αυτή η διάθεση τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν. Το τελευταίο κακό τρίλεπτο στο Τρεβίζο ήταν όλο το πρόβλημα, αφού δείξαμε αδικαιολόγητη αδιαφορία. Την Παρασκευή έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε όλοι που είμαστε και τι κάνουμε. Ήταν θέμα διαλόγου. Πρέπει να επιτευχθεί να υπάρχει μία μεγαλύτερη ψυχική ισορροπία στην ομάδα. Να πηγαίνει από το ένα παιχνίδι στο άλλο, όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη.

Η νοοτροπία μίας ομάδας Euroleague είναι να μην πανικοβάλλεται και να μην ενθουσιάζεται. Αν θες να φτάσεις μέχρι το τέλος θα πρέπει να είσαι συνέχεια κάτω από έλεγχο. Θα πρέπει μετά και από νίκες και από ήττες να κάνουμε αυτοκριτική. Στο Τρεβίζο παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ελέγξαμε το ρυθμό και αν βάζαμε κάποια καλάθια παραπάνω στην επίθεση θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Κρατήσαμε την Μπενετόν στους 69 πόντους, όταν έχει μέσο όρο 90».


Ο Θανάσης Παπαχατζής δεν παρέλειψε να μιλήσει και στην συνέχεια των υποχρεώσεων του Άρη. «Όσο περνάει ο χρόνος και βρισκόμαστε σαν ομάδα θα λειτουργούμε και καλύτερα, τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση. Παραμένουνε αουτσάιντερ για την 5η θέση στον όμιλο της Euroleague, γιατί ακόμα δεν παίξαμε με τις μεγάλες ομάδες στην έδρα μας, αλλά ούτε έχουμε κάνει νίκη εκτός έδρας. Το ματς με τη Ζαλγκίρις είναι σαν τελικός για μας. Θα προχωράμε βήμα-βήμα. Κάποια ματς εκτός τα έχουμε «σημαδέψει», όπως αυτά σε Πο, Κάουνας και Κωνσταντινούπολη. Αριθμός-κλειδί είναι οι 7 νίκες για να είμαστε σίγουρα στους ΄16΄».

Πρόβλημα με Γιαννούλη

Στα αγωνιστικά, απών από το ματς με την Ζαλγκίρις θα είναι ο Γιάννης Γιαννούλης, αφού υπέστη λουμπάγκο πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Στην προπόνηση της Δευτέρας δεν πήραν μέρος, ο Άλεξ Σκέιλς με τον Τερέν Κάστλ, χωρίς τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή του, στο ματς με την Λιθουανική ομάδα.


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x