Από την Τρίτη το βράδυ το Μαρούσι γνωρίζει τους αντιπάλους του στον 10ο όμιλο για τη δεύτερη φάση του Eurocup. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» θα αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Μόσχας Περιχώρων, την Αζόβμας και την Ρίγα. Αναλυτικά το προφίλ των αντιπάλων του Αμαρουσίου. Το μυαλό στον Παναθηναϊκό.
Ντιναμό Μόσχας Περιχώρων
Η Ρωσική ομάδα έχει προπονητή τον Ρουτιάνις Παουλάουσκας και εμφανίζεται ιδιαίτερα δυνατή στην διοργάνωση ως και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup. Στην πρώτη φάση είχε ρεκόρ 5 νίκες και μια ήττα, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν πολλοί γνώριμοι μας από το πέρασμα τους από την Ελλάδα. Πρώτος και καλύτερος ο Ρόντρικ Μπλάκνει που θα τεθεί αντίπαλος της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν μέχρι και την περσινή σεζόν. Ακόμα υπάρχουν οι πρώην παίκτες του Άρη, Νικολάι Πάντιους, Φέρντορ Λικολίτοφ και Νικίτα Μοργούνοφ.
Αζόβμας
Η ομάδα του Παναγιώτη Λιαδέλη που θα βρεθεί αντίπαλος του Αμαρουσίου. Προπονητής είναι ο Ρίμας Γκιρσκίς και υπό την καθοδήγηση του, έχει κάποιους αξιόλογους παίκτες. Ο λόγος για τους γνώριμους μας από τη θητεία του στην Ελλάδα Σλάβεν Ρίματς, Ρόμπερτ Γκούλιας, τους αμερικανούς Ζερμέν Τζάκσον-Καλίντ Ελ Αμίν, τον Νίκολα Ραντούλοβιτς, και τον Κενάν Μπαιράμοβιτς. Στην πρώτη φάση του θεσμού, η Ουκρανική ομάδα είχε 4 νίκες σε 6 παιχνίδια.
ΑΣΚ Ρίγα
Πλέον γνωστή στον Λευτέρη Κακιούση και τους παίκτες του, καθώς βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο και στην πρώτη φάση. Οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει και στα δυο παιχνίδια, με 62-60 στην Λετονία και 79-75 στο κλειστό του «Αγίου Θωμά».
Εν τω μεταξύ, στους «κίτρινους» ασχολούνται πλέον με την κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Αγίου Θωμά και εξετάζουν αναλυτικά τα πρόγραμμα που περιμένει την ομάδα με την έναρξη του νέου έτους.
«Η ομάδα μας έχει παράδοση στην Ευρώπη και θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Ξέρουμε ότι θα συναντήσουμε δύσκολους αντιπάλους στο δρόμο μας, ότι θα βρούμε στο δρόμο μας αγαπημένα πρόσωπα όπως ο Μπλάκνεϊ ή ο Λιαδέλης, αλλά στόχος μας είναι να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι όλα τα ματς είναι ντέρμπι και ότι δεν αποκλείεται όλα να κριθούν ακόμη και στο γκολ-αβερέϊτζ και για αυτό χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση» τόνισε ο Αλέξης Κυρίτσης.
Την Τετάρτη όσοι παίκτες αισθάνονταν κουρασμένοι πήραν ρεπό, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας γυμνάστηκαν όσοι αγωνίζονται λιγότερο. Ουσιαστικά από την Πέμπτη ξεκινάει η προετοιμασία για τον αγώνα με τους «πράσινους», χωρίς να υπάρχουν κάποια αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο Γιαννουλάκος ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός από τον αγώνα με τη Ρίγα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Λευτέρη Κακιούση.
Επιμέλεα: Αλέξανδρος Κουλούρης, Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






