Για την πετυχημένη εως τώρα παρουσία του Άρη στην Ευρωλίγκα και την πρόκριση στους «16» του θεσμού, μίλησε ο Σάββας Ηλιάδης, με συνέντυξη που παραχώρησε στην «SportDay». Ο γκάρντ των «κιτρινόμαυρων» ξεκαθάρισε ότι αρχικός στόχος ήταν η αξιοπρεπής πορεία, αλλά δεν έκρυψε την φιλοδοξία της ομάδας, να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην διοργάνωση.
•Οταν το καλοκαίρι υπέγραφες συμβόλαιο με τον Αρη, μπορούσες να φανταστείς ότι αρχές Φεβρουρίου η ομάδα θα πανηγύριζε την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας;
«Στόχος μας από την αρχή ήταν μια αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση, όμως μέσα από τις νίκες που κάναμε καταλάβαμε πως θα μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμα και την πρόκριση. Φυσικά, όσο περνούσε ο καιρός, βλέπαμε αυτό το όνειρο να έρχεται όλο και πιο κοντά, μέχρι που στο τέλος τα καταφέραμε. Για να πω την αλήθεια πάντως, αν κάποιος μου το έλεγε πριν από έξι μήνες, το λιγότερο που θα έκανα, θα ήταν να τον κοιτάξω απορημένος, σκεπτόμενος ότι είναι τρελός».
•Τι συναισθήματα ένιωσες ακριβώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα;
«Ανάμεικτα. Από τη μια πλευρά ήταν η λύπη, επειδή δεν μπορέσαμε να πετύχουμε μια νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου και από την άλλη η χαρά, μια και η ομάδα κατάφερε να περάσει στους 16. Ημουν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου, αρκετά μπερδεμένος, την ώρα που δεν ήξερα αν έπρεπε να πανηγυρίσω ή να σκύψω το κεφάλι».
•Για πολλούς αυτή η αντίδρασή σας, δηλαδή η έλλειψη πανηγυρισμών, αποτέλεσε έκπληξη. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο Αρης αποκτά και πάλι τη νοοτροπία μιας μεγάλης ομάδας;
«Πιστεύω πως ο Αρης ήταν και θα είναι πάντα μεγάλη ομάδα και μετά από μια ήττα κανείς δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενος, ακόμα κι αν αυτή συνδυάστηκε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Είχαμε την ευκαιρία να σπάσουμε μια δυσμενή παράδοση που υπήρχε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και να πετύχουμε μια νίκη που θα θυμόταν ο κόσμος στα επόμενα χρόνια. Ισως γι’ αυτό οι αντιδράσεις μας δεν ήταν αυτές που περίμεναν οι φίλαθλοι».
•Τι επιφυλάσσει το μέλλον στον Αρη; Νιώθετε ικανοί για ακόμα μια υπέρβαση;
«Η πρόκριση στην επόμενη φάση δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει, όταν στόχος μας είναι να αγωνιστούμε και του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει ούτε άγχος ούτε φόβος. Γιατί όχι να μην κάνουμε ακόμα μια υπέρβαση. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κερδίσουμε. Το γεγονός πως περάσαμε στην επόμενη φάση αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω κι όπου μας βγάλει».
Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






