Η στιγμή που όλοι περίμεναν στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι γεγονός. Ο Άρβιντας Μασιγιάουσκας στον οποίο επενδύθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 9 εκατομμύρια ευρώ και στηρίχθηκε το φετινό οικοδόμημα του Ολυμπιακού, φόρεσε και πάλι τα «ερυθρόλευκα» στο φιλικό με το Αιγάλεω, δείχνοντας ότι είναι πανέτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του, στην ομάδα του Πειραιά μετά την ολική ρήξη που είχε υποστεί στον αχίλλειο τένοντα στις 16 Σεπτεμβρίου σε φιλικό με την Σκαφάτι.
Ο Λιθουανός «σούπερ» σταρ του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε από τον Πίνι Γκέρσον στο φιλικό με το Αιγάλεω για 14 λεπτά και σε αυτά έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Σημείωσε 7 πόντους με 2/2 βολές, 1/2 δίποντα και 1/3 τρίποντα, ενώ πρόσθεσε 2 ριμπάουντ μοίρασε 1 ασίστ και υπέπεσε σε 2 λάθη.
Για την ιστορία ο Ολυμπιακός επικράτησε με 75-67 του Αιγάλεω σε φιλικό που έγινε για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των «κόκκινων» ενόψει των αναμετρήσεων με την Ταουγκρές για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-33, 57-55, 75-67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πεν 5(1τρ. - 1ρ. - 1λ. 2ασ.), Παπαμακάριος 7(1τρ. - 2ρ. - 1κλ.), Ακερ 6(3ρ. -2ασ. - 3κλ.), Ματσιγιάουσκας 7(1τρ. - 3ρ. - 2λ. - 1ασ.), Ζίζιτς 10(4ρ. - 2λ. - 1ασ.), Μπουρούσης 8(6ρ.), Ντόμερκαντ 0(2ρ. - 2λ.), Χαρίσης 2(3ρ. - 1λ.), Μπάρλος 5(1τρ. - 1ρ. - 2ασ. - 1τ.), Βασιλόπουλος 15(1τρ. - 2ρ. - 1ασ. - 2κλ.), Σχορτσανίτης 6(1ρ. - 3λ.), Στεφάνοφ 7(1τρ. - 3κλ.).
ΑΙΓΑΛΕΩ: Κλάρκ 9(3), Καλλινικίδης 5, Σούλης 7, Αντερσον 19(3), Λάκσα 7(1), Πέττας 5, Ανθης 2, Μάικιτς 5(1τρ.), Κουκουράβας, Παπαδημητρίου 5(1τρ.), Σουρλής 3.
* O αγώνας έγινε υπό την παρουσία 200 σύνεδρων της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που χειροκρότησαν τον Πίνι Γκέρσον ενώ ζήτησαν και διπλό στην Ισπανία επί της Ταουγκρές.
Αλέξανδρος Κουλούρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






