Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στον Απόλλωνα Πάτρας είναι ιδιαίτερα... άβολη. Στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α1, οι Πατρινοί χρειάζονται τρεις νίκες, και να χάσει όλα τα ματς η ΑΕΛ για να την περάσουν στη βαθμολογία, αφού δεν τους εξυπηρετεί η ισοβαθμία με τους Λαρισαίους, επειδή έχουν χάσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτό αναγνωρίζει και ο Κρις Γκάρνερ, ο Αμερικανός που ήρθε τον περασμένο Γενάρη στην Πάτρα, για να βοηθήσει τον Απόλλωνα στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην κατηγορία. Τη φετινή περίοδο ξεκίνησε να παίζει πάλι στη Γαλλία (Σολέ) και από τον περασμένο Γενάρη είναι αρωγός στην προσπάθεια του Απόλλωνα. Ο Γκάρνερ μίλησε στο www.sport-fm.gr για την ομάδα του αλλά και για το μέλλον του στην Ελλάδα την οποία δεν θέλει να αποχωριστεί.
Aναλυτικά
-Κρις, είναι δύσκολα τα πράγματα…
- «Σίγουρα είμαστε σε δύσκολη θέση. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες για να σωθούμε και δεν είναι εύκολο στα 4 παιχνίδια που απομένουν και με δύσκολο πρόγραμμα. Όλα όμως είναι πιθανά. Είδαμε ότι ο Μακεδονικός νίκησε τον ΠΑΟΚ. Εμείς βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και από τη στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε θα το κάνουμε και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε».
- Το επόμενο παιχνίδι είναι με το Μαρούσι...
- «Πιστεύω ότι είναι το παιχνίδι της χρονιάς για μας. Νομίζω ότι είναι το αποφασιστικό παιχνίδι, για το αν θα παραμείνουμε στην κατηγορία ή όχι. Αισθάνομαι πολύ καλά. Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Δε μπορούμε να είμαστε ούτε νευρικοί, αλλά ούτε χαλαροί. Πρέπει να παλέψουμε για 40 λεπτά και να παίξουμε πολύ ομαδικά. Να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, αλλά και να εκτελέσουμε τα συστήματά μας αποτελεσματικά, στην επίθεση. Ο καθένας έχει το ρόλο του σε αυτό το παιχνίδι και πρέπει να είναι μέρος του αγώνα, με όλες του τις δυνάμεις. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα μέσα στο παιχνίδι, από ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».
-Πως είναι να παίζεις μπάσκετ στην Ελλάδα;
-«Προσωπικά μου αρέσει πολύ. Τόσο στη Λάρισα όσο και στην Πάτρα είμαι πολύ καλά και γενικά έχω την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι καλή περίπτωση για μπάσκετ. Το συμβόαλιό μου λήγει το καλοκαίρι αλλά δεν το σκέφτομαι τώρα, γιατί αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η σωτηρία της ομάδας. Μόνο αυτό υπάρχει τώρα στο μυαλό μου».
-Τα προβλήματα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν σε σπρώχνουν προς την… έξοδο;
-«Όχι, καθόλου. Αυτά υπάρχουν και αλλού. Εμένα μου αρέσει να παίζω μπάσκετ και να το διασκεδάζω. Η Ελλάδα είναι καλή περίπτωση για μένα. Είμαι 32 ετών και πραγματικά θα ήθελα να παίξω εδώ άλλα 5-6 χρόνια και να πάρω… σύνταξη! Η Ελλάδα είναι για μένα το δεύτερο σπίτι μου!».
-Με τον Όλιβερ πως τα πάτε; Υπάρχει καλή συνεργασία;
-«Αυτό είναι βέβαιο! Πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη. Για μένα είναι κάτι σαν… πρότυπο! Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση που αν και 38 ετών παίζει τόσο καλό μπάσκετ. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ σε αυτή την ηλικία να παίζω όπως αυτός. Πάντως έχει τον τρόπο του να κρατιέται καλά… Άλλωστε δεν του φαίνεται η ηλικία του!».
-Πως και δεν έπαιξες σε Ιταλία, Ισπανία;
-«Δεν ξέρω. Ίσως δεν έτυχε. Δεν το… έψαξα κιόλας. Σου είπα και πριν, ότι εμένα με ενδιαφέρει να παίζω εδώ! Η πρώτη μου επιλογή είναι η Ελλάδα! Αν το καλοκαίρι έχω πρόταση από εδώ δεν πάω πουθενά…».
Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






