Ελλάδα

Προανήγγειλε αλλαγές στο format της Basket League ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στην Basket League τόσο όσον αφορά τα format όσο και τα τηλεποπτικά δικαιόματα και τις αδειοδοτήσεις.

Νέα Basket League αναμένεται να έχουμε από την επόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στη διάρκεια της press conference για τα ημιτελικά και τα τελικά της Basket League , προανήγγειλε αλλαγές στο format της διοργάνωσης, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΕΣΑΚΕ, αλλά και στην επιτροπή αδειοδότησης, η οποία θα αποτελείται πλέον από ανεξάρτητα μέλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

«Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς. Παράλληλα, προχωράμε σε αλλαγή σύνθεσης της επιτροπή αδειοδότησης, με τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, προκειμένου οι ομάδες να ξέρουν ποια τα έσοδά τους, σε βάθος χρόνο».

«Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να υπάρχει ένας τρίτος γύρος, άρα στην ουσία δεν θα υπάρχει το 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στα playoffs. Εκεί, θα παίζουν αγώνες από το "1" έως το "6" σε διπλά παιχνίδια κι από το "7" έως το "12" πάλι σε διπλά παιχνίδια. Ακολούθως θα πάμε στον τελικό. Είναι κάτι που συζητάμε από πέρσι. Θα έρθει η τελική πρόταση τώρα. Κατ' αρχήν όλες οι ομάδες ήταν θετικές. Αυτό θα φέρει περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο για την τηλεόραση όσο και για τους χορηγούς. Δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά παιχνιδιών, οπότε νομίζω ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x