Ελλάδα

Stoiximan Basket League: Πρεμιέρα για τη Β’ Φάση

Με μία αναμέτρηση για το Top 6 και μία για τα Play Out θα κάνει πρεμιέρα η Β’ Φάση της Stoiximan Basket League.

Πρεμιέρα κάνει ο… ιστορικός τρίτος γύρος της Stoiximan Basket League.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι δώδεκα ομάδες του πρωταθλήματος χωρίστηκαν βάσει κατάταξης σε δύο γκρουπ των έξι, για τη Β’ Φάση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία, μεταφέροντας φυσικά τα αποτελέσματά τους.

Οι έξι πρώτες θα συμμετέχουν στο Top 6 και οι υπόλοιπες στα Play Out.

Από ‘κει και πέρα, η τελευταία ομάδα των Play Out θα υποβιβαστεί στην Elite League, ενώ οι δύο πρώτες θα συμμετάσχουν στα playoffs καταλαμβάνοντας την 7η και την 8η θέση.

Η πρώτη ομάδα των Play Out ακόμη και εάν έχει περισσότερους βαθμούς στο τέλος από την 6η του Top 6 δεν μπορεί να την προσπεράσει στη σειρά για τα playoffs. Οι ομάδες του Top 6 θα καταλάβουν τις θέσεις 1 ως 6 στα playoffs.

Το πρώτο παιχνίδι χρονικά θα γίνει στο κλειστό «Α. Παπανδρέου», όπου το Περιστέρι bwin θα υποδεχτεί τον Κολοσσό Ρόδου (30/3, 17:15). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 15-7 και την τρίτη θέση, ενώ από την άλλη οι «θαλασσί» 9-13. Από μία νίκη είχαν δύο ομάδες, με τον Κολοσσό να νικά στον πρώτο γύρο στην παράταση με 104-93 και τους Περιστεριώτες να παίρνουν τη ρεβάνς, επικρατώντας 89-77.

Στα 45 λεπτά μετά το τζάμπολ στο Περιστέρι, είναι προγραμματισμένο το ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πατρών (30/3, 18:00), για τα Play Out. Ο «δικέφαλος του βορρά» τερμάτισε ένατος με το απογοητευτικό 8-14, ενώ από την άλλη η ομάδα της Αχαΐας ήταν ουραγός με 3-19.

Φυσικά, η αναμέτρηση είναι… ζωτικής σημασίας για τον Απόλλωνα, καθώς είναι μία «ανάσα» από τον υποβιβασμό στην Elite League και στην ουσία αναζητά ένα… θαύμα για να παραμείνει. Μάλιστα, οι Πατρινοί μαζί με την Καρδίτσα ήταν οι μοναδικές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα που δεν πανηγύρισαν ούτε μία εκτός έδρας νίκη, έχοντας έντεκα ήττες στα ισάριθμα ματς.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης:
Σάββατο, 30/3
Περιστέρι bwin-Κολοσσός Ρόδου (17:15)
ΠΑΟΚ-Απόλλων Πατρών (18:00)

Κυριακή, 31/3
Ολυμπιακός-Άρης (17:15)
Λαύριο-Καρδίτσα (20:15)

Δευτέρα, 1/4
ΑΕΚ Betsson-Μαρούσι (20:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x