Ελλάδα

Πώς ο νικητής του UNICEF Trophy μπορεί να φέρει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πριν τον τελικό

Ο νικητής του UNICEF Trophy μπορεί να προκαλέσει ντέρμπι «αιωνίων» πριν τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Πανιώνιος κατέκτησε το UNICEF Trophy και θα είναι η ομάδα που από τις εθνικές κατηγορίες θα λάβει μέρος τον Φεβρουάριο στο Final 8 του Κυπέλλου στο Ηράκλειο, μαζί με τις επτά πρώτες ομάδες της Basket League στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο νικητής του UNICEF Trophy μπορεί να προκαλέσει ντέρμπι «αιωνίων» πριν τον τελικό του Κυπέλλου. Πώς θα γίνει αυτό;

Ενώ οι ομάδες της Basket League θα μπουν στο Final 8 με την κατάταξη που είχαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος δεν θα τεθεί αυτομάτως όγδοος. Θα γίνει κλήρωση για να πάρει… αριθμό και ανάλογα με το ποιον θα πάρει, θα προκαλέσει και ανακατατάξεις στη σειρά.

Αν, για παράδειγμα, πάρει τον αριθμό «4», τότε ο τέταρτος της Basket League θα πάει πέμπτος, ο πέμπτος θα πάει έκτος και ούτω καθεξής. Αν όμως ο Πανιώνιος στην κλήρωση πάρει το «1», τότε θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο «2» και τον Παναθηναϊκό στο «3», πράγμα που σημαίνει πως οι «αιώνιοι» θα βρεθούν στον ημιτελικό και όχι στον τελικό!

Βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, δεν υπάρχει κλήρωση για τα ζευγάρια του Final 8, αλλά στα προημιτελικά παίζουν ο πρώτος με τον όγδοο, ο δεύτερος με τον έβδομο, ο τρίτος με τον έκτο και ο τέταρτος με τον πέμπτο, ενώ στα ημιτελικά παίζουν ο νικητής του 1-4 με το νικητή του 4-5 και ο νικητής του 2-7 με το νικητή του 3-6. Αν, λοιπόν, ο Πανιώνιος πάρει το «1» και… υποβιβάσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «2» και στο «3» αντίστοιχα, όλα δείχνουν πως οι «αιώνιοι» δεν θα παίξουν στον τελικό όπως περιμένουν οι περισσότεροι, αλλά στον ημιτελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x