Ελλάδα

Οι... αγριεμένοι Νετς ανοίγουν χρονικό «παράθυρο» συμμετοχής Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό

Ο Πιτίνο δήλωσε πως δεν περιμένει τον Γιάννη στο Προολυμπιακό, αλλά η πιθανότητα γρήγορου αποκλεισμού των Μπακς από τους Νετς αφήνει το χρονικό περιθώριο.

Οι Νετς συνέτριψαν τους Μπακς 125-86 στο Game 2 της ημιτελικής σειράς στην Ανατολική Περιφέρεια και πήραν θέση ξεκάθαρου φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς, τόσο επειδή έκαναν το 2-0, όσο και λόγω της εξαιρετικής εικόνας τους στο παρκέ.

Και ξαφνικά προκύπτει χρονικό ζήτημα να προλάβει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Θανάσης, το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, ακόμη κι αν τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν καταδεικνύουν ότι πρέπει να υπολογίζεται βάσιμα κάτι τέτοιο. Αφενός καμία σειρά δεν έχει τελειώσει στο 2-0 ενώ χρειάζονται τέσσερις νίκες, αφετέρου ο Ρικ Πιτίνο έχει δηλώσει ότι ακόμα κι αν αποκλειστούν οι Μπακς από το Μπρούκλιν, δεν θεωρεί πιθανό να αγωνιστεί ο Γιάννης στον Καναδά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε συγκεκριμένα: «Ακόμα και αν ηττηθούν οι Μπακς από τους Νετς, αμφιβάλλω αν θα παίξει στο Προολυμπιακό ο Γιάννης, όμως τον περιμένουμε αν προκριθούμε στο Τόκιο», με τους αισιόδοξους να μπορούν να ερμηνεύσουν τη δήλωση και το «αμφιβάλω» ως όχι απολύτως και 100% αποτρεπτικό.

Παρά τα παραπάνω, το χρονικό περιθώριο να ταξιδέψουν ο Γιάννης και ο Θανάσης στον Καναδά, αν η σειρά με τους Νετς συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο και οι Μπακς αποκλειστούν πρόωρα, σαφώς και υπάρχει. Η Εθνική δίνει τον πρώτο της αγώνα στη Βικτόρια τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου (02:05 ώρα Ελλάδας) και σε περίπτωση αποκλεισμού των «ελαφιών», οι Αντετοκούνμπο αποδεσμεύονται το νωρίτερο στις 14 Ιουνίου και το αργότερο στις 20 του μήνα.

Αναλυτικά:
-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 4 παιχνίδια (δηλαδή σκούπα Νετς με 4-0) η σειρά τελειώνει στις 14/06
-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 5 παιχνίδια (δηλαδή πρόκριση Νετς με 4-1) η σειρά τελειώνει στις 16/06
-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 6 παιχνίδια (δηλαδή πρόκριση Νετς με 4-2) η σειρά τελειώνει στις 18/06
-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 7 παιχνίδια (δηλαδή πρόκριση Νετς με 4-3) η σειρά τελειώνει στις 20/06

Τα παραπάνω συνεπάγονται ότι σε περίπτωση αποκλεισμού των Μπακς οι Αντετοκούνμπο θα έχουν «αέρα» 10 έως 16 ημερών μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού και αν -κακά τα ψέματα- ιδίως ο Γιάννης εκφράσει επιθυμία να ενισχύσει την Εθνική ομάδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα λάβει αρνητική απάντηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x