Ελλάδα

Ονειρικό… ποδαρικό για την ΑΕΚ στην Basket League!

Η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Basket League ισοπέδωσε την Καρδίτσα με 79-63 και ξεκίνησε με θετικό τρόπο τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Basket League απέναντι στην Καρδίτσα , την οποία νίκησε με 79-63 και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία ακόμα… περιπέτεια.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ακίλ Μίτσελ με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και κομβικές άμυνες που δεν αναγράφονται στην στατιστική. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς σταμάτησε στους 11 μαζί με 2 ασίστ και ο Τίμ Φρέιζερ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους με 5 τελικές πάσες.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζίμι Μπουχαιμ μέτρησε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Τζέιμς Μπέιτμον είχε 26 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Γιάννης Αγραβάνης τελείωσε το ματς με 9 πόντους.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ιστορικό παιχνίδι και για την Καρδίτσα, η οποία για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία.

Το ματς

Από την πρώτη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε με σπασμένα τα φρένα και κατόρθωσε σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, δηλαδή ότι κατέχει τον ρόλο του φαβορί. Ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο και με διψήφια διαφορά, έχοντας τον Γιάνις Στρέλνιεκς με 8 πόντους (21-11).



Στο δεύτερο δεκάλεπτο η «Ένωση» διατήρησε το πόδι στο γκάζι και πίεσε περαιτέρω την νεοφώτιστη Καρδίτσα στα όριά της. Με ένα επιμέρους σερί 16-7 η ΑΕΚ έφτασε στις παρυφές του +20 (39-20). Το ενδιαφέρον βάσει ανταγωνιστικότητας μπορεί να μειώθηκε αλλά η ένταση που είχε επιβάλλει ο Ηλίας Καντζούρης έμεινε αμείωτη. Με τον Ακίλ Μίτσελ να επωμίζεται επιθετικό βάρος η ομάδα του στο ημίχρονο προηγήθηκε με 49-27.



Στην επανέναρξη η Καρδίτσα ανέβασε σταδιακά την πίεσή της, όμως οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν με ασταμάτητο τρένο με έναν μοναδικό στόχο. Προς το τέλος της περιόδου οι φιλοξενούμενοι με μπροστάρη τον Γιάννη Αγραβάνη και τους 7 πόντους που σημείωσε, κατέβασε αισθητά τη διαφορά (61-48).



Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του κόουτς Καντζούρη χαλάρωσαν όπως είναι φυσικό, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ (64-53). Αυτό έγινε αντιληπτό από τον Έλληνα τεχνικό και θέλησε σε time-out να υπενθυμίσει στους αθλητές του πως ο αγώνας έχει δρόμο. Από εκεί και πέρα, τα προϋπάρχοντα δεδομένα επέστρεψαν και η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ροζ φύλλο με 79-63.



Τα δεκάλεπτα: 23-11, 49-27, 64-50, 79-63

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x