Ελλάδα

Άρεσε και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον η ανανεωμένη ΑΕΚ του Ζοάν Πλάθα!

Παίζοντας κατά διαστήματα το μπάσκετ που θέλει να βλέπει ο Ζοάν Πλάθα, η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στο φινάλε και πήρε τη νίκη με 82-76 επί της Κλουζ, στην πρεμιέρα του 4ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»!

Άφησε υποσχέσεις και γέμισε αισιοδοξία τον κόσμο της ενόψει της νέας σεζόν η ανανεωμένη ΑΕΚ!

Στα αποκαλυπτήριά της, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα επικράτησε 82-76 της Κλουζ από τη Ρουμανία, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του 4ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» όπου διεξάγεται στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και συμμετέχουν ακόμα το Περιστέρι bwin και ο Παναθηναϊκός.

Τηρουμένων των αναλογιών, των απουσιών, αλλά και της εποχής, η «Ένωση» έπαιξε κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, βγάζοντας στο παρκέ τη φιλοσοφία, αλλά και πολλά από τα στοιχεία της πίεσης και του γρήγορου μπάσκετ που θέλει να βλέπει ο Ισπανός τεχνικός.

Πρώτος σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Τζόρνταν ΜακΡέι με 18 πόντους, με τους Τζάστιν Τίλμαν (15π.), Τσέισον Ραντλ (14π.) να ακολουθούν σε απόδοση, όπως φυσικά και ο Καμπεγκέλε (11π., 6ρ.) που είχε κρίσιμους πόντους στο φινάλε. Φανερά εκτός ρυθμού έδειξε να βρίσκεται ο Μπεν ΜάκΛεμορ, ολοκληρώνοντας το ματς με 2 πόντους (1/8 εντός πεδιάς) και 4 ριμπάουντ. Για την Κλουζ, Τζόουνς και Γκούζμαν είχαν από 25 και 21 πόντους αντίστοιχα.

ΑΕΚ-Κλουζ 82-76

Το ματς:


Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους Καράμπελα, ΜάκΛεμορ, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Τίλμαν στην αρχική της πεντάδα. Η «Ένωση» τα βρήκε… στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα αστοχώντας σε αρκετά σουτ, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Κλουζ με ένα γρήγορο 7-0 δια χειρός Κούζμαν. Η είσοδος των ΜακΡέι και Καμπεγκέλε έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα, η οποία ανέβασε την ένταση και την πίεσή της και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κρατώντας την Κλουζ χωρίς πόντο στο τελευταίο τρίλεπτο (και τους 12 πόντους τους πέτυχε ο Κούζμαν), οι «κιτρινόμαυροι» έτρξεαν το γήπεδο και με σερί 9-0 έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 16-12.

ΑΕΚ-Κλουζ

Με τρίποντο του Καράμπελα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για την ΑΕΚ, με τους ΜακΡέι και Τίλμαν να ανεβάζουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +11 για το 25-14 στο 13’! Το σύνολο του Ζοάν Πλάθα συνέχισε να βρίσκει πόντους μέσω της καλής και πιεστικής της άμυνας, διατηρώντας μια καλή διαφορά κοντά στους δέκα πόντους μέχρι και το 17’. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών και της εποχής, η ΑΕΚ είχε ένα κακό τρίλεπτο στο φινάλε του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια πίσω με 39-38 με τους Κούζμαν και Τζόουνς να έχουν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα για την Κλουζ!



Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, χωρίς καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Με τον Τζέισον Ραντλ να βρίσκει δύο διαδοχικά τρίποντα, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 50-47 στο 25’. Η Κλουζ απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» για το 50-53, προτού ο ΜακΡέι με το 5ο τρίποντο της «Ένωσης» στο ματς κάνει το 53-53 στο 28’, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο -2 για την ελληνική ομάδα (57-59).

ΑΕΚ-Κλουζ

Η ενέργεια και η διάθεση που έβγαλε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όπως ήταν λογικό επέφεραν κόπωση στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Με δύο γκολ-φάουλ του Μέγιερι και ένα τρίποντο του Τζόουνς, η Κλουζ πήγε για πρώτη φορά στο +8 (61-69) στο 34'.

ΑΕΚ-Κλουζ 82-76

Κάπου εκεί όμως, ο νέος σέντερ της ΑΕΚ, Εμφιόντου Καμπενγκέλε, βγήκε μπροστά δίνοντας το σύνθημα «αντεπίθεσης» και με συνολικά επτά πόντους στο εντυπωσιακό 12-0 σερί της «Ένωσης» στο επόμενο τρίλεπτο, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 76-72 (38'). Η Κλουζ ισοφάρισε (76-76), όμως η ελληνική ομάδα «καθάρισε» τη νίκη στο τελευταίο λεπτό με τους Τίλμαν, ΜακΡέι και Ραντλ να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι για το τελικό 82-76.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 38-39, 57-59, 82-76.

Δείτε εδώ το Live του αγώνα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x