Ελλάδα

Ανώτερος ο Ολυμπιακός κόντρα στην αξιόμαχη ΑΕΚ Betsson BC, έφυγε νικητής από τα Άνω Λιόσια

Τη νίκη με 92-80 κόντρα σε μία ανταγωνιστική ΑΕΚ Betsson BC πανηγύρισε στο «καυτό» κλειστό των Άνω Λιοσίων ο Ολυμπιακός, για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έφυγε νικητής από το «καυτό» κλειστό των Άνω Λιοσίων ο Ολυμπιακός!

Η ΑΕΚ Betsson BC το πάλεψε και είχε την ευκαιρία της να διεκδικήσει τη νίκη μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς έχοντας μειώσει σε 72-76, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν ψύχραιμοι και πανηγύρισαν τη νίκη με 92-80, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στην Stoiximan Basket League σε 12-1, πριν ταξιδέψουν στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν Μπαρτσελόνα (10/1) και Μπασκόνια (12/1) για τη δεύτερη συνεχόμενη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας! Από την άλλη, η ΑΕΚ έπεσε στο 6-7 και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Παπανικολάου, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εντυπωσιακό double-double (20 πόντους, 14 ριμπαόυντ), ενώ πολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό έδωσαν και οι Γουίλιαμς-Γκος (16π, 9 ασίστ) και Πίτερς (17π, 6 ριμπ). Όσο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μόλις 4/16 τρίποντα μαζί με 26/60 δίποντα, ξεχώρισε ο ΜακΡέι με 21 πόντους, ενώ 16 είχε ο Τίλμαν, μαζί με 10 ριμπάουντ, και 12 ο Κουζέλογλου.

Το ματς


Με Καράμπελα, Ράντλ, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Τίλμαν ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ζοάν Πλάθα, χωρίς να υπολογίζει στον τραυματία Κουζμίνσκας και τους νεοφερμένους Νάιτ και Λίντο, ενώ ο Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους τους Σίκμα, ΜακΚίσικ και Κάνααν, παρέταξε τους Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ. Αμφίρροπη στα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση, με τον Παπανικολάου να σκοράρει τέσσερις πόντους και να καρφώνει στον αιφνιδιασμό για το 4-7, ενώ έφτασε από πολύ νωρίς τους 6, διαμορφώνοντας το 8-12. Ο Φαλ κάρφωσε και ο Καράμπελας έβαλε το πρώτο τρίποντο της ΑΕΚ, μειώνοντας σε 11-14, ο Γκος έβαλε το δεύτερο δικό του τρίποντο στο ματς και ο Πίτερς σκόραρε από κοντά, βάζοντας τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +8 (11-19). Ο Μόργκαν νίκησε τον Φαλ στη ρακέτα και ο ΜακΡέι ευστόχησε για τρεις, μειώνοντας σε 16-21 για τους γηπεδούχους, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 16-23.



Ο ΜακΡέι κάρφωσε εντυπωσιακά σε αιφνιδιασμό της ΑΕΚ για το 18-23 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Μήτρου-Λονγκ με πέντε πόντους τους χάρισε διψήφια διαφορά στους φιλοξενούμενους (18-30). Μέσα από την άμυνά του, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και στην άλλη πλευρά του παρκέ, φτάνοντας την υπέρ του διαφορά μέχρι και το +15 (23-37), πριν η ΑΕΚ αντιδράσει, φτιάχνοντας σερί 12-2 με πρωταγωνιστή τον ΜακΡέι, μειώνοντας σε 35-40. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με μικρό δικό τους σερί για το 35-46, Τίλμαν και Νετζήπογλου μείωσαν σε 39-47, πριν ο Παπανικολάου νικήσει το χρονόμετρο από κοντά, κάνοντας το 39-49 μετά από επιθετικό ριμπάουντ του σε χαμένη βολή του Φαλ!



H τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν «κρύες» στο παρκέ, αλλά με τον Παπανικολάου να συχίζει το... βιολί του, φτάνοντας τους προσωπικούς πόντους για το 41-53. Η ΑΕΚ μείωσε σε 48-58 με τρίποντο-ανάσα του Νετζήπογλου, όμως ο Ολυμπιακός, έχοντας για μεγαλύτερο «όπλο» του την άμυνά του, εκτόξευσε την υπέρ του διαφορά για πρώτη φορά στο +17 (52-69), πριν ο Μόργκαν διαμορφώσει το 55-69 στη λήξη του δεκαλέπτου, με καλάθι και φάουλ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά νωθρός στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ενώ η ΑΕΚ βελτιώθηκε κατακόρυφα στην άμυνά της! Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μόλις ένα καλάθι στα 5,5 πρώτα λεπτά της περιόδου, με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται την περίσταση, σκοράροντας συνεχώς με αιφνιδιασμούς και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή της τον ΜακΡέι! Με σερί 8-0 και με τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ με 3:50 να απομένουν για τη λήξη, η ΑΕΚ μείωσε σε 72-76, βάζοντας φωτιά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, όμως ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, με τον Παπανικολάου ουσιαστικά να κλειδώνει τη νίκη της ομάδας του, με τρίποντο για το 74-84, 1:30 πριν το φινάλε. Το τελικό 80-92 ανέβασε τον Ολυμπιακό στο 12-1, ενώ οι γηπεδούχοι έπεσαν στο 6-7.



Τα δεκάλεπτα: 16-23, 39-49, 57-71, 80-92

Τα στατιστικά του αγώνα

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x