Ελλάδα

Basket League: Δεσπόζει το αθηναϊκό ντέρμπι στο πρόγραμμα του Σαββάτου!

Με τρεις αναμετρήσεις με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 20ής αγωνιστικής στην Basket League!

Με την 20ή της αγωνιστική και τρεις αναμετρήσεις, συνεχίζεται σήμερα η κανονική διάρκεια της Basket League!

Στο πρόγραμμα του Σαββάτου δεσπόζει το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, το οποίο θα ξεκινήσει στις 19:15 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στην 5η θέση της βαθμολογίας (με παιχνίδι λιγότερο αφού «χρωστάει» την αναμέτρηση με τον Προμηθέα), η Ένωση έχει ρεκόρ 11-7 και έρχεται στο αποψινό ματς προερχόμενη από την εντός έδρας ήττα με 75-65 από τη Μάλαγα, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» στο Basketball Champions League.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα παραταχθεί με απόντα τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος δεν θα ξαναγωνιστεί στη φετινή σεζόν, ενώ ο Κένι Γουίλιαμς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την θλάση που υπέστη και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη.

Από ήττα στο τελευταίο του παιχνίδι έρχεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το πάλεψε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κόντρα στην Μπαρτσελόνα, χάνοντας με 88-74. Στην προηγούμενη αγωνιστική της Basket League οι «πρασινοι» ηττήθηκαν στο ντέρμπι των «αιωνίων» χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες του για πλεονέκτημα έδρας μέχρι τέλους στα playoffs. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Πααθηναϊκό στο πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί εκείνη από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χρήστος Σερέλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Αγραβάνη που τραυματίστηκε στην χθεσινή προπόνηση, ενώ αμφίβολη δίνεται η συμμετοχή του Νέιτ Γουόλτερς, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο δεξί του γόνατο. Από την άλλη, επιστρέφει στην δράση ο Ντουέιν Μπέικον.



Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της ημέρας (16:00), ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί τον Προμηθέα στο ντέρμπι της Πάτρας! Στη 10η θέση της βαθμολογίας οι γηπεδούχοι, έχουν 4 νίκες μαζί με τους Ιωνικό και Καρδίτσα, συνεχίζοντας να παλεύουν για την παραμονή. Από την άλλη, ο Προμηθέας με ρεκόρ 10-8 είναι 6ος και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα playoffs.

Τέλος, στις 17:00 θα ξεκινήσει η αναμέτρηση του Άρη με τον Ιωνικό στο «Αλεξάνδρειο», με τους «κίτρινους» να έρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες και τους Νικαιώτες να ψάχνουν μια νίκη-ανάσα που θα τους απομακρύνει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x