Ελλάδα

Λύγισε την πληγωμένη ΑΕΚ με ασταμάτητο Φρανσίσκο και έφυγε για τελικό το Περιστέρι bwin!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε το Περιστέρι bwin, επικρατώντας 77-65 της ΑΕΚ των πολλών απουσιών και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε το Περιστέρι bwin, επικρατώντας 77-65 της ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό του Final-8 της διοργάνωσης!

Μεγάλο ντέρμπι για 35 λεπτά η αναμέτρηση, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να ξεφεύγει στο τελευταίο πεντάλεπτο, εκμεταλλευόμενη την κούραση της ΑΕΚ, η οποία παρατάχθηκε με πολλές απουσίες (Μίτσελ, Μάντσεν, Κόνιαρη), ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε με τραυματισμούς και τους Στρέλνιεκς (τράβηγμα στον προσαγωγό), Γουίλιαμς (διάστρεμμα).

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Φρανσίσκο, ο οποίος σκόραρε 33 πόντους και πέτυχε τα καθοριστικά καλάθια με χάρη στα οποία η ομάδα του δημιούργησε τη μεγάλη υπέρ της διαφορά, μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κασελάκη (11π, 9 ριμπάουντ), ενώ για την ΑΕΚ ξεχώρισαν Μάιλς (21π, 6 ριμπάουντ) και Γιάνκοβιτς (11π, 4 ριμπ, 4 ασίστ).

Το ματς


Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στις πρώτες στιγμές του ημιτελικού με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Γιάνκοβιτς, με τον Περιστέρι bwin να απαντάει με σερί 8-0, περνώντας μπροστά με 8-4. Ο Μπίλαν συνεργάστηκε με τον Φρανσίσκο για το 13-9, ενώ μετά από συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των δύο ομάδων, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε το μέγιστο προβάδισμά της (+6, 21-15). Ξανθόπουλος και Μάιλς μείωσαν σε 21-23 για την ΑΕΚ, με τον Κόλεμαν να διαμορφώνει με βολή το 24-21 του πρώτου δεκαλέπτου.



Πιο αργός ο ρυθμός του αγώνα στη δεύτερη περίοδο, με τον ΜακΓκριφ να ισοφαρίζει για την Ένωση σε 24-24 με τρίποντο και να τη βάζει μπροστά (26-24) με εντυπωσιακό κάρφωμα. Ο Γόντικας έβαλε για πρώτη φορά στο ματς την ΑΕΚ στο +4 (34-30), με το Περιστέρι bwin να σκοράρει μόνο 10 πόντους στη δεύτερη περίοδο και με την Ένωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 39-34, χάρη σε ένα απίθανο buzzer-beater τρίποντο του Μάιλς!



Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το Περιστέρι bwin να φτιάχνει σερί 10-0 και με πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο, ο οποίος έφτασε τους 19 προσωπικούς πόντους, να παίρνει προβάδισμα με 44-39. Χωρίς καλάθι για σχεδόν τρία λεπτά η ΑΕΚ, αντέδρασε στη συνέχεια και απάντησε με δικό της σερί, ξαναμπαίνοντας σε θέση οδηγού (48-44), χάρη σε ένα ακόμα τρίποντο του Μάιλς. Ο Χάμερ έβαλε ξανά το Περιστέρι bwin μπροστά με 53-51, πριν ο Γουίλιαμς διαμορφώσει το 53-53 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.



Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά το Περιστέρι bwin συνέχισε να βρίσκει λύσεις, και έτσι ο ημιτελικός μπήκε στην «τελική του ευθεία» όντας σε απόλυτη ισορροπία (59-59). Ένα τρίποντο του Κασελάκη έβαλε μπροστά με 62-60 το Περιστέρι bwin, πριν αναλάβει δράση ο τρομερός Φρανσίσκο, ο οποίος έβαλε τρίποντο από τα 8 μέτρα για το 67-62, ενώ στη συνέχεια πέτυχε 9 ακόμα συνεχόμενους πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη, με 77-65!



Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-34, 53-53, 65-77

Τα στατιστικά του αγώνα


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x