Ελλάδα

Ίδρωσε και αγχώθηκε αλλά πήρε το ντέρμπι με τον Προμηθέα η ΑΕΚ

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά του, η ΑΕΚ αγχώθηκε αλλά τελικά επικράτησε με 73-70 του μαχητικότατου Προμηθέα, πανηγυρίζοντας την έκτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στις νίκες έστω και με μεγάλη δυσκολία για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 73-70 του Προμηθέα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ξεπερνώντας έτσι την ανέλπιστη ήττα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Κολοσσό. Στο 6-2 πλέον το ρεκόρ της Ένωσης στη φετινή Basket League, τώρα στρέφει το βλέμμα της στην κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με την Ρετζιάνα (Τετάρτη 7/12, 19:30), για το BCL.

Από την άλλη, ο Προμηθέας, στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο του (αντικατέστησε τον Μάκη Γιατρά που αποχώρησε για λόγους υγείας), παρά το γεγονός ότι το πάλεψε και ήταν άκρως ανταγωνιστικός, έπεσε στο 2-4, γνωρίζοντας την τέταρτη διαδοχική του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μίτσελ (14π, 9 ριμπ), Μάντσεν (14π) και Φρέιζερ (13π, 8 ασίστ), ενώ για τους φιλοξενούμενους σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε ο Κουλμπόκα, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους, με 4/4 δίποντα και 4/8 τρίποντα.



Το ματς


Στην πρώτη φάση της αναμέτρησης, ο Κακλαμανάκης κάρφωσε για τον Προμηθέα, αλλά ο Γιανγκ συγκρούστηκε με τον Μίτσελ και έπεσε στο παρκέ, αποχωρώντας υποβασταζόμενος και κουτσαίνοντας για τον πάγκο των Πατρινών. «Μουδιασμένες» στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να προηγείται με 10-6 μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Μίτσελ και εντυπωσιακό κάρφωμα του Γουίλιαμς. Ο Προμηθέας αντέδρασε και ισοφάρισε σε 10-10 με ωραίο hook του Κουλμπόκα, ενώ το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την ΑΕΚ μπροστά με 15-11.



Ένα λέι απ του Πετρόπουλου έδωσε στους γηπεδούχους προβάδισμα 6 πόντων (17-11) για πρώτη φορά στο ματς, ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης για να δούμε το πρώτο εύστοχο τρίποντο (0/6 η ΑΕΚ, 0/8 ο Προμηθέας), με τον Στρέλνιεκς να κάνει το 22-17. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 27-20 χάρη σε ένα επιθετικό κρεσέντο του Μάντσεν και τρίποντο που το έκανε τον πρώτο με διψήφιο αριθμό πόντων, όμως με σερί 7-0 και σκόρερς τους Κουλμπόκα και Μουράτο, ο Προμηθέας ισοφάρισε σε 27-27. Φρέιζερ και Ουίλιαμς οδήγησαν την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με μικρό προβάδισμα (34-31).



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον εκπληκτικό Κουλμπόκα να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, βάζοντας τους Πατρινούς μπροστά στο σκορ με 45-41, ενώ για την ΑΕΚ ανέλαβε δράση ο Μίτσελ, ο οποίος με συνεχόμενα καλάθια πόντους, ισοφάρισε σε 47-47. Οι μάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Μουράτο να πετυχαίνει ένα απίθανο buzzer-beater πίσω από το κέντρο, για το 55-56 υπέρ του Προμηθέα!



Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τον Τσαιρέλη να παίρνει καλάθι και φάουλ, αλλά να μην ευστοχεί στη βολή για το 60-61, ενώ ο Μίτσελ συνέχισε το… βιολί του, βάζοντας μπροστά την Ένωση με 65-60. Ο Κόντιτ μείωσε ξανά στον πόντο (67-66) λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία του αγώνα, όμως εκεί με δύο τρίποντα από ΜακΓκριφ και Φρέιζερ, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 73-66. Ο Προμηθέας μείωσε με καλάθια των Κόντιτ και Κάουαν, αλλά οι Κάουαν και Κουλμπόκα αστόχησαν σε τρίποντα ισοφάρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τελικά την αγχωτική νίκη, με 73-70.



Τα δεκάλεπτα: 15-11, 34-31, 55-56, 73-70

Τα στατιστικά του αγώνα

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x