Ελλάδα

Αμπόσι: «Δώσαμε και την ψυχή μας - Στόχος από την αρχή να πάμε ψηλά»

Ο Βενιαμίν Αμπόσι λογίζεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Παίδων. Μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ για τον τραυματισμό που αντιμετώπισε και για το πάθος του συνόλου να βρεθεί… ψηλά.

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ έκλεισε η Εθνική Παίδων με την τρομερή εμφάνιση και ανατροπή κόντρα στο Ισραήλ, ενώ στα ημιτελικά θα κοντραριστεί με την Λιθουανία (19/9, 15:15).

Ο Βενιαμίν Αμπόσι ένας από τους καλύτερους παίκτες κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αναφέρθηκε πρωτίστως για τον τραυματισμό που τον υποχρέωσε να χάσει τον αγώνα στα προημιτελικά.

«Εντάξει, έκανα θεραπείες, υπήρχε λίγος πόνος, αλλά τα καταφέραμε και αυτό είναι το μοναδικό που έχει σημασία. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίξω, αφού μπορούσα. Με βοήθησαν από το ιατρικό επιτελείο, δούλεψαν μαζί μου και όταν μπήκα στο γήπεδο δεν ένιωθα τίποτα. Μετά την προθέρμανση ειδικά, ένιωθα απόλυτα καλά. Όταν θες να νικήσεις, όταν υπάρχει αυτή η δίψα, νομίζω πως ο πόνος απλά ξεχνιέται, εξαφανίζεται».

Στη συνέχεια μίλησε για την ανατροπή στον αγώνα με το Ισραήλ και το σκεπτικό που τους συνόδεψε στο δεύτερο ημίχρονο.

«Δώσαμε και την ψυχή μας, γιατί είχαμε στόχο από την αρχή να πάμε ψηλά. Αξίζει πολλά αυτή η ομάδα. Μπήκαμε σε διαφορετικό mindset αν μπορώ να το πω έτσι μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο. Και τα καταφέραμε».

Τέλος, επισήμανε πως το κλειδί της επιτυχίας αποτελεί η άμυνα και υπογράμμισε πως στόχος όλων είναι να πραγματοποιήσουν τη καλύτερη δυνατή πορεία.

«Τα πάντα ξεκινάνε 100% από την άμυνα. Μας το έχει πει και ο κόουτς, πως αυτή είναι η βάση μας. Και αυτό κάνουμε σε κάθε αγώνα. Έτσι κι αλλιώς θέλαμε να δώσουμε και το κάτι παραπάνω για τον Λευτέρη (Λιοτόπουλο) που δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτε χθες. Παίξαμε και γι’ αυτόν, όπως παίζουμε όλοι για την ομάδα. Για να φτάσουμε ψηλά», ήταν τα λόγια του διεθνή αθλητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x